Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Νικολάου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πανηγύρισε τον Προστάτη της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων τον θαυματουργό. Στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως. Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, […]

7 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πανηγύρισε τον Προστάτη της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων τον θαυματουργό.

Στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως.

Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν πολυμελείς Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, ενώ πλήθος κόσμου προσήλθε και κατέκλεισε τον Ιερό Ναό του εορτάζοντος Αγίου για να λάβει την χάρη του. Μεταξύ αυτών, αντιπροσωπείες μαθητών των Σχολείων της Ενορίας με τις σημαίες τους, αφού οι τρεις Εφημέριοι Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης και Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Ταραμίγκος έχουν αναπτύξει άριστη συνεργασία με τις μαθητικές και εκπαιδευτικές Κοινότητες της Ενορίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο εορτάζων Υφυπουργός Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος, Αντιπλοίαρχος κ. Χρήστος Φραγκιάς, με πολυμελή αντιπροσωπεία του Λιμενικού Σώματος κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024