,

Ταξιδεύοντας με “Σοφέρ” τον Πέτρο Αυλίδη αύριο στη Λαμία!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας και το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών μας προσκαλούν αυτό το Σάββατο, 8/12 και ώρα 19:00, στην αίθουσα υποδοχής του Νεοκλασσικού κτιρίου της Περιφέρειας (Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία), να γνωρίσουμε τον ιδιαίτερο συγγραφέα – ψυχίατρο Πέτρο Αυλίδη και το έργο του. Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: […]

7 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας και το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών μας προσκαλούν αυτό το Σάββατο, 8/12 και ώρα 19:00, στην αίθουσα υποδοχής του Νεοκλασσικού κτιρίου της Περιφέρειας (Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία), να γνωρίσουμε τον ιδιαίτερο συγγραφέα – ψυχίατρο Πέτρο Αυλίδη και το έργο του.

Ο Πέτρος Αυλίδης στο Βερολίνο, περί το 1985.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Πέτρος Αυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Τελείωσε την Ιατρική το 1979 και ζει στο Βερολίνο από το 1980. Εργάστηκε ως ψυχίατρος από το 1980 μέχρι το 1998. Γράφει από το 1989. Το «Λοβαφερινσορτκάτς – ψιλοκομμένο πάθος» (Γαβριηλίδης, 1999), είναι το πρώτο του βιβλίο. Κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Λευτέρης Κεΐζης. Το 2002 έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό 88,5 της Θεσσαλονίκης την εκπομπή «Μπιγκ Σίτι Νόις» ως ντιτζέι Γκολ. Επρόκειτο περί μουσικών σετ από διάφορα κλαμπ του Βερολίνου, που είχε συλλέξει την μετά «Τείχος» εποχή.

Χρονικό ή αλλιώς non-fiction novel, το βιβλίο του “Σοφέρ” είναι μια γλαφυρή, σχεδόν κινηματογραφική, αποτύπωση μιας εμβληματικής πόλης η οποία ζει την τελευταία δεκαετία της υπό τη σκιά του Τείχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024