Τήνος: Το νησί της Μεγαλόχαρης

Η Τήνος είναι το νησί του ομώνυμου οικιστή της και επίσης το νησί της Μεγαλόχαρης, με τα εκατοντάδες -χιλιάδες θύματα, τόσων και τόσων πιστών, επωνύμων και ανωνύμων. Αυτή είναι η Τήνος και κάποια πράγματα ακόμα. Είναι το νησί των χιλίων περιστερώνων, το μετερίζι των Γύζη-Λύτρα και του Γιαννούλη Χαλεπά, με δεκάδες άξιους συνεχιστές του, ο […]

29 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Η Τήνος είναι το νησί του ομώνυμου οικιστή της και επίσης το νησί της Μεγαλόχαρης, με τα εκατοντάδες -χιλιάδες θύματα, τόσων και τόσων πιστών, επωνύμων και ανωνύμων.

Αυτή είναι η Τήνος και κάποια πράγματα ακόμα.

Είναι το νησί των χιλίων περιστερώνων, το μετερίζι των Γύζη-Λύτρα και του Γιαννούλη Χαλεπά, με δεκάδες άξιους συνεχιστές του, ο τόπος με τα περισσότερα ξωκλήσια και πανηγύρια στις Κυκλάδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Υδρούσα της αρχαιότητας με τα πανέμορφα χωριά, είναι γνωστή για την Παλαιά Παλλάδα, που αποτελεί σημείο συνάντησης στη Χώρα, λόγω της νυχτερινής της ζωής και των απίθανων παραδοσιακών γεύσεων, που “απευθύνονται” σε εκλεπτυσμένους ουρανίσκους.

Δοκιμάστε: τηνιακή λούζα, πιτσουνάκια με χυλοπίτες και μακαρόνια με γυαλιστερές…

Σημείο αναφοράς, για τους λάτρεις της κυκλαδίτικης ομορφιάς τα: Λέανδρος, με την άψογη φιλοξενία του Μιχάλη, Gallery, Αιολία, Ρεμέτζο, Syvilla Bar, Ακρωτήρι, Μονοπώλιο, Νηνεμία, Τηνιακόν, Δικό μας, Blaze, Γαλέρα, Village Club, Moustaki premium cocktail bar, St. Cavos, Αργοναύτης, Άγγελος, Το Λαγήνι, Pranzo, Δωδώνη, Φιλοξενία, Alexandra, Δελφίνια, Μεσκλιές, Μεταξύ μας, Δρακονήσι, Ταρσανάς, Μιχάλης, Παλαιά Παλλάδα, Σαν στο Σπίτι, Blue, Ο Βλάχος, Συμπόσιον σε ένα νεοκλασικό κτήριο με θεϊκό περιβάλλον, Απαλλάχτηκα, Πι και Φι, Το Λιμανάκι, Ηλιαχτίδα, Balloon, Άποψη, Περί Ορέξεως, Ατού, Bazzaar, Τ. Αναστασιάδης, Νησιωτική Τέχνη, Το Λιμάνι, Ανεμολόγιο, Μιχαήλ Σαλταμανίκας, Favie Suzanne, Ο Μάρκος και Sikoutris.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024