Αλλαγή επίσημου εμβλήματος του Δήμου Δωρίδος

Εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών, το επίσημο δηλωτικό σήμα – έμβλημα του Δήμου, όπως ομόφωνα είχε προταθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δηλωτικό σήμα – έμβλημα είναι απλό και κατανοητό, εκφράζοντας τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλες τις εκφάνσεις του βίου των ανθρώπων της […]

28 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών, το επίσημο δηλωτικό σήμα – έμβλημα του Δήμου, όπως ομόφωνα είχε προταθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δηλωτικό σήμα – έμβλημα είναι απλό και κατανοητό, εκφράζοντας τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλες τις εκφάνσεις του βίου των ανθρώπων της περιοχής, στην ιστορική διαδρομή τους, ενώ συνδέει το όνομα του Δήμου Δωρίδος, με το ρυθμό που δίδαξε τη λιτότητα και το μέτρο.
Να σημειωθεί πως η απεικόνιση βασίστηκε στην πρόταση του Αρχιτέκτονα Γιώργου Ανδριωτάκη, που αφιλοκερδώς πρόσφερε στην αγαπημένη του Δωρίδα, όπως ο ίδιος αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024