Αποποίηση ευθυνών από τον Δήμο Χαλκιδέων για τις διακοπές υδροδότησης

Αποποίηση ευθυνών και πλήρη κάλυψη σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΧ, δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλκιδέων, σχετικά με τις διακοπές υδροδότησης που ταλαιπώρησαν επί διημέρου, τους καταναλωτές της πόλης. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, το δίκτυο της ΔΕΗ που τροφοδοτεί τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή Κουμπές Καθενών, είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω πτώσης δένδρων, με αποτέλεσμα […]

11 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Αποποίηση ευθυνών και πλήρη κάλυψη σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΧ, δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλκιδέων, σχετικά με τις διακοπές υδροδότησης που ταλαιπώρησαν επί διημέρου, τους καταναλωτές της πόλης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, το δίκτυο της ΔΕΗ που τροφοδοτεί τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή Κουμπές Καθενών, είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω πτώσης δένδρων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση ευρύτερα στην Κεντρική Εύβοια και η αποκατάσταση των ζημιών να γίνει σε ακραίες συνθήκες και με αδυναμία πρόσβασης λόγω χιονιού και πάγου.

Παράλληλα ο Δήμος αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΧ μαζί με τα συνεργεία της ΔΕΗ, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εναλλακτική τροφοδοσία των περιοχών που τροφοδοτούνταν από το Υδραγωγείο Ερίων, δεδομένου ότι το 40% της πόλης υδροδοτείται από εκεί, ενώ το 60% από το Υδραγωγείο Παραλίμνης.

Όπως τονίζεται η καθυστέρηση στην ομαλή υδροδότηση όλων των καταναλωτών οφείλεται στον αναγκαίο χρόνο που απαιτείτο για την επαναπλήρωση και εξαέρωση των δεξαμενών του δικτύου, ενώ ο Δήμος ευχαριστεί τα συνεργεία ΔΕΗ και ΔΕΥΑΧ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.

Παράλληλα μέσω της ανακοίνωσης, ο Δήμος στρέφει τα πυρά του εναντίον συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΔΕΗ, για δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε, αλλά και εναντίον των καταναλωτών, οι υπερβολικές καταναλώσεις των οποίων κατά την επόμενη μέρα, όπως αναφέρεται, δεν βοήθησαν την κατάσταση, ενώ κάνει λόγο για “τσαρλατάνους της πολιτικής, που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να επιβιώσουν πολιτικά”. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουλίου 2024