Σε δήλωση προέβη ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Γιάννης Τζαβάρας, για τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που παρουσιάστηκαν στην Χαλκίδα, με αποτέλεσμα να μείνει το κέντρο της πόλης χωρίς νερό, για ένα 24ωρο.
Όπως τόνισε ο κ. Τζαβάρας, το πρόβλημα ύδρευσης στο δήμο Χαλκίδας, έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες με συνεχείς διακοπές που αφήνουν ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό, ενώ τόνισε πως η αποδιοργάνωση της ΔΕΥΑΧ και η έλλειψη προσωπικού, έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.
“Ακολουθούν το δρόμο που μεταθέτει το κόστος διαχείρισης του νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, τους φτωχούς και μικρούς αγρότες κ.λ.π. Είναι ο δρόμος που μετατρέπει το νερό από κοινωνικό αγαθό, σε ακριβό εμπόρευμα για το λαό” επεσήμανε, ενώ τόνισε την ανάγκη εξασφάλισης επαρκούς ύδρευσης με ελεγμένο ποιοτικό νερό, την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την κατάργηση του ΦΠΑ στην τιμή του νερού, την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των οδηγιών της ΕΕ για το νερό και την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
