Επέκταση του Κτηματολογίου σε νέες Περιφερειακές Ενότητες

Έναρξη της συλλογής δηλώσεων της τελευταίας γενιάς κτηματογράφησης, σε περισσότερες περιοχές της χώρας έχει σχεδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μηνός. Με βάση τον σχεδιασμό, μέσα στον μήνα Ιανουάριο το κτηματολόγιο θα επεκταθεί σε Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Καστοριά, Φλώρινα, Μαγνησία, Σποράδες, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία και Ηρακλείου Κρήτης, ενώ τον Φεβρουάριο προβλέπεται […]

4 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Έναρξη της συλλογής δηλώσεων της τελευταίας γενιάς κτηματογράφησης, σε περισσότερες περιοχές της χώρας έχει σχεδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μηνός.

Με βάση τον σχεδιασμό, μέσα στον μήνα Ιανουάριο το κτηματολόγιο θα επεκταθεί σε Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Καστοριά, Φλώρινα, Μαγνησία, Σποράδες, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία και Ηρακλείου Κρήτης, ενώ τον Φεβρουάριο προβλέπεται να ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης σε Ιθάκη, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Λήμνο, Λέσβο, Δυτική Αττική καθώς και στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής.

Η τελευταία γενιά κτηματογράφησης (ΚΤΙΜΑ 16) που ενεργοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, αφορά 83,5 εκατ. στρέμματα (63% έκτασης χώρας), 16,5 εκατ. δικαιώματα πολιτών, εκ των οποίων τα 6,2 εκατ. δικαιώματα σε αστικές περιοχές και τα 10,3 εκατ. δικαιώματα σε αγροτικές περιοχές. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 465 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 83,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ 2014-2020.

Η συλλογή των δηλώσεων ιδιοκτησίας για το ΚΤΗΜΑ 16 θα έχει διάρκεια τριών μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και έξι για τους κατοίκους εξωτερικού, με δυνατότητα παράτασης τριών μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Απριλίου 2024