,

«Η Κόμισσα της Φάμπρικας» έρχεται στη Λαμία από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Δήμος Λαμιέων, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Φθιώτιδας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Η Κόμισσα της Φάμπρικας», μια κωμωδία του Κώστα Πρετεντέρη που ανεβάζει η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπασιάκου, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. […]

30 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Ο Δήμος Λαμιέων, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Φθιώτιδας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Η Κόμισσα της Φάμπρικας», μια κωμωδία του Κώστα Πρετεντέρη που ανεβάζει η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπασιάκου, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και αποτελείται από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει θεατρικά έργα μεγάλων συγγραφέων, όπως του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Τ. Ουίλιαμς, του Ψαθά και άλλων, με μεγάλη επιτυχία. Έχει δώσει παραστάσεις σε Ιδρύματα, σε Καταστήματα Κράτησης και Φυλακές Ανηλίκων, σε Λύκεια και Γυμνάσια και σε διάφορους Δήμους της χώρας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια αυλή της δεκαετίας του ’60, συγκατοικούν 3 πρώτα ξαδέλφια με το ίδιο ονοματεπώνυμο. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και ο τρίτος σεσημασμένος μικρο-απατεώνας. Ο αστυφύλακας, μια μέρα συλλαμβάνει μια κοπέλα την Έφη, που έχει μπει κρυφά σε ένα διαμέρισμα για να βοηθήσει την παντρεμένη αδελφή της, κλέβοντας κάποιες ερωτικές της επιστολές, με τις οποίες την εκβιάζει ο παραλήπτης τους.

Η Έφη για να μην προδώσει την αδελφή της, ξεφουρνίζει διάφορα ψέματα ότι είναι μια φτωχή κοπέλα, που αναγκάζεται να κλέψει για να ζήσει. Στην πραγματικότητα είναι ανιψιά του τότε «Υπουργού Δημοσίας Τάξεως». Ο αστυφύλακας δείχνει να την συμπονά και προσπαθεί να την βοηθήσει να μπει στον ίσιο δρόμο… ενώ ο έρωτας αρχίζει να χτυπά την πόρτα τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024