Ο Δήμος Θηβαίων για κατολίσθηση σε Αλυκή και πλημμύρα σε Λιβαδόστρα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Θηβαίων σχετικά με την αποκόλληση και κατολίσθηση τεράστιων βράχων, που σημειώθηκε χθες στον παραλιακό οικισμό της Αλυκής και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μερικώς παρακείμενη, ακατοίκητη οικία και να αποκοπεί η πρόσβαση αγροτικού δρόμου, πλησίον αυτής. Σύμφωνα με τον Δήμο Θηβαίων, η κατολίσθηση προκλήθηκε λόγω διάβρωσης του βουνού, από τις έντονες […]

29 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Θηβαίων σχετικά με την αποκόλληση και κατολίσθηση τεράστιων βράχων, που σημειώθηκε χθες στον παραλιακό οικισμό της Αλυκής και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μερικώς παρακείμενη, ακατοίκητη οικία και να αποκοπεί η πρόσβαση αγροτικού δρόμου, πλησίον αυτής.

Σύμφωνα με τον Δήμο Θηβαίων, η κατολίσθηση προκλήθηκε λόγω διάβρωσης του βουνού, από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, καθώς η περιοχή ανήκει σε αρχαιολογική ζώνη.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων, Σπυρίδων Νικολάου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών, τοποθετήθηκε σχετική σήμανση απαγόρευσης πρόσβασης και ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες παρακείμενων οικιών να απομακρυνθούν προληπτικά από αυτές.

Επιπλέον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, σημειώθηκε πλημμύρα στον παραλιακό οικισμό της Λιβαδόστρας, καθώς έσπασε η κοίτη του ποταμού, με συνέπεια να καταστραφεί ο παραλιακός δρόμος και η παραλία. Στο σημείο έσπευσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για αυτοψία, παρουσία του Προέδρου της Τ.Κ. Λεύκτρων, Χ. Τσαραμπάρη, ενώ κατά την αυτοψία αποτιμήθηκαν οι ζημιές, ούτως ώστε να γίνουν ενέργειες για την αποκατάστασή τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024