Στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ Γέροντος ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επιστρέφοντας στη Χαλκίδα, μετά την πανήγυρη του Πολιούχου Ιστιαίας Αγίου Αθανασίου, πέρασε, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, από την Ι. Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος. Εκεί τον υποδέχθηκε σύσσωμη η υπό τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη ακμάζουσα Ιερά Αδελφότητα της Ι. […]

19 Ιανουαρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επιστρέφοντας στη Χαλκίδα, μετά την πανήγυρη του Πολιούχου Ιστιαίας Αγίου Αθανασίου, πέρασε, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, από την Ι. Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.

Εκεί τον υποδέχθηκε σύσσωμη η υπό τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη ακμάζουσα Ιερά Αδελφότητα της Ι. Μονής, και ο Σεβασμιώτατος αφού προσκύνησε το Καθολικό και τους Αγίους της Ι. Μονής Δαυΐδ τον Γέροντα και Ιάκωβο τον νέο Ασκητή (Τσαλίκη), προστάτες και εφόρους της Ιεράς Μονής, τέλεσε Νεκρωσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Προηγουμένου Αρχιμ. Κυρίλλου Γεραντωνη, ο οποίος εόρταζε τούτη την ημέρα.

Μετά την επικοινωνία με τους πατέρες της Ι. Μονής, ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε και το βράδυ επέστρεψε στην Χαλκίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024