Ζυμαρόπιτα ή Μπατζίνα

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5 Μπορούμε να φτιάξουμε την πίτα και σε μεγαλύτερο ταψί, ακόμα και σε στρογγυλό για να βγει ακόμα πιο λεπτή. ΥΛΙΚΑ 4 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα 1 αυγό 4-5κ.σ. ελαιόλαδο 250γρ. γιαούρτι, στραγγιστό 320γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150-200ml. νερό 200γρ. φέτα, θρυμματισμένη Αλάτι Πιπέρι 5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα […]

12 Ιανουαρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Μπορούμε να φτιάξουμε την πίτα και σε μεγαλύτερο ταψί, ακόμα και σε στρογγυλό για να βγει ακόμα πιο λεπτή.

ΥΛΙΚΑ

4 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα

1 αυγό

4-5κ.σ. ελαιόλαδο

250γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

320γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

150-200ml. νερό

200γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Αλάτι

Πιπέρι

5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  3. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε, τη φέτα , το θυμάρι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και καίμε για περίπου 8-10 λεπτά ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 15*25εκ.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού αφού έχει κάψει και αδειάζουμε το μείγμα.
  7. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 60-70 λεπτά.
  8. Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ