Ανακοίνωση Αθανάσιου Μιχελή για τη γέφυρα στο Καστρί Φθιώτιδας

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Μιχελής, αναφορικά με την αποκατάσταση της γέφυρας στο Καστρί Φθιώτιδας, εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: “Με αφορμή τη μακροχρόνια πορεία (από το 2015 έως σήμερα) αποκατάστασης της γέφυρας στο Καστρί Δυτικής Φθιώτιδας, δίδονται οι παρακάτω διευκρινήσεις: Η παλαιά πέτρινη γέφυρα χρειάζονταν παρεμβάσεις βελτίωσης. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (Τμήμα Φθιώτιδας) […]

13 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Μιχελής, αναφορικά με την αποκατάσταση της γέφυρας στο Καστρί Φθιώτιδας, εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

“Με αφορμή τη μακροχρόνια πορεία (από το 2015 έως σήμερα) αποκατάστασης της γέφυρας στο Καστρί Δυτικής Φθιώτιδας, δίδονται οι παρακάτω διευκρινήσεις:

Η παλαιά πέτρινη γέφυρα χρειάζονταν παρεμβάσεις βελτίωσης. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (Τμήμα Φθιώτιδας) που ανάλαβε αυτό το έργο, προχώρησε βεβιασμένα, το έτος 2015, σε παρεμβάσεις χωρίς την άδεια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπούν αμέσως οι εργασίες με παρέμβαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ), καθιστώντας έτσι τη διέλευση από τη γέφυρα αδύνατη.

Ύστερα από αιτήματα κατοίκων έκανα παρέμβαση στο τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης από το Κ.Α.Σ.

Το Κ.Α.Σ. επισημαίνοντας την χωρίς άδειά του παρέμβαση σε «μνημείο νεωτέρων χρόνων», όπως έχει χαρακτηρίσει τη γέφυρα, απέρριψε και πάλι το αίτημα ανακατασκευής της.

Μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Πολιτισμού (νέα υπουργός κ. Κονιόρδου) επανήλθα και πάλι. Βρέθηκε η συμβιβαστική λύση της κατασκευής μικρής γέφυρας, τύπου Belley, στην παραδίπλα περιοχή, με την υποχρέωση μερικής αποκατάστασης της παλαιάς πέτρινης γέφυρας. Με αυτή την προϋπόθεση το Κ.Α.Σ έδωσε άδεια εργασιών, οι οποίες και προχώρησαν.

Σήμερα έχουν γίνει οι εργασίες υποδομής και αναμένεται η τοποθέτηση της “προκάτ” γέφυρας Belley την οποία προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός. Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής της περιοχής με αίτημα της να φροντίσει για τη συντομότερη επίλυση του προβλήματος.

Κάθε άλλο σχόλιο και πολιτική εκμετάλλευση περιττεύει.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Οκτωβρίου 2023