Δ.Δωρίδος: Αρνήθηκαν κατά πλειοψηφία την “αρπαγή” των αποθεματικών τους

Τη διαχείριση των αποθεματικών τους, εκτός κυβερνητικής εντολής για κατάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισαν χθες, κατά πλειοψηφία, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας. Μετά την σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 104 / 24-01-2019), σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι της χώρας θα πρέπει να […]

12 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Τη διαχείριση των αποθεματικών τους, εκτός κυβερνητικής εντολής για κατάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισαν χθες, κατά πλειοψηφία, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας.

Μετά την σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 104 / 24-01-2019), σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι της χώρας θα πρέπει να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, το θέμα τέθηκε σε συζήτηση.

Η πρόταση του Δημάρχου, Γιώργου Καπεντζώνη, που πλειοψήφησε ήταν μια μεσοβέζικη λύση. Να ανοιχτεί δηλαδή λογαριασμός και στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου θα κατατεθεί ένα μέρος των αποθεματικών. Ένα σημαντικό ποσό θα παραμείνει στην Τράπεζα Πειραιώς για τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες του Δήμου , καθώς, η Εθνική Τράπεζα διέκοψε από σήμερα τη λειτουργία της στο Λιδωρίκι. Και τέλος, ένα ακόμα σημαντικό ποσόν θα παραμείνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις υποχρεώσεις του Δήμου προς αυτό.

Η δεύτερη πρόταση από τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου και τον προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξενοφών Χασούρα, έλεγε να κατατεθούν τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού.

Η Τρίτη πρόταση που έφερε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος έλεγε να παρθεί απόφαση που θα εναρμονίζεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ, δηλαδή όχι κατάθεση στην Τράπεζα Ελλάδος και προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Να σημειωθεί ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, η απόφαση του Υπουργού κρίθηκε ομόφωνα αντισυνταγματική, και ως τέτοια αρνήθηκε να την αποδεχτεί, αποφασίζοντας να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024