Γιάννης Σαρακιώτης για επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία: “Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα”

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιάννης Σαρακιώτης και είχε μια ζωηρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο και κ. Γιάννη Σαραντάκο, καθώς και με εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Ο κ. Σαρακιώτης σχετικά με το ζήτημα των […]

7 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιάννης Σαρακιώτης και είχε μια ζωηρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο και κ. Γιάννη Σαραντάκο, καθώς και με εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Ο κ. Σαρακιώτης σχετικά με το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ισχύει το γνωμικό «κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα». Οφείλουμε να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα, προκειμένου να αποσοβούνται οι κρίσεις και να μειώνονται τα προβλήματα κατά βάση στο Αιγαίο. Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ζητώντας από την Τουρκία να τηρεί και να σέβεται το διεθνές δίκαιο, ενώ και η επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης έχει ιδιαίτερο συμβολισμό».

Όσον αφορά στην υπόθεση της επικήρυξης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών και αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι:

«Δημοσιεύτηκε δικαστική απόφαση των τουρκικών δικαστηρίων, με την οποία καταδικάζονται 490 άτομα ως συμμετέχοντες στο πραξικόπημα. Από τους συγκεκριμένους ανθρώπους έχουν επικηρυχθεί οι 75. Συνεπώς, δεν πρόκειται για κάποιου είδους «φωτογραφική επικήρυξη» από την τουρκική κυβέρνηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά για απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2024