Καστρί: Η γέφυρα που δεν έρχεται ποτέ

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των κατοίκων του Καστρίου Φθιώτιδας, αφού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του stereanews, υπήρξε και επισήμως ενημέρωση από τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιο Μιχελή εκ μέρους του Ελληνικού Στρατού ότι δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμη γέφυρα. Η υπόθεση θυμίζει πλέον έντονα το θρυλικό δημοτικό τραγούδι με το γεφύρι της Άρτας […]

22 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των κατοίκων του Καστρίου Φθιώτιδας, αφού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του stereanews, υπήρξε και επισήμως ενημέρωση από τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιο Μιχελή εκ μέρους του Ελληνικού Στρατού ότι δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμη γέφυρα.

Η υπόθεση θυμίζει πλέον έντονα το θρυλικό δημοτικό τραγούδι με το γεφύρι της Άρτας που χτιζόταν τη μέρα για να γκρεμιστεί τη νύχτα, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο ταλαιπωρίας αλλά και παραλογισμού. Στην περίπτωσή του βέβαια τελικώς με μια ανθρωποθυσία θεμελιώθηκε και χτίστηκε, ενώ εδώ, παρ όλες τις θυσίες των κατοίκων της περιοχής και τον καθημερινό αγώνα με τα στοιχεία της φύσης, πέντε χρόνια μετά, βρίσκονται πάλι εκεί από όπου ξεκίνησαν.

Μια άλλη θεμελιώδης διαφορά με το σχετικό δημοτικό τραγούδι είναι ότι “αιτία του κακού” ήταν ο πρωτομάστορας που δεν στέριωνε το γεφύρι. Στην περίπτωση του Καστρίου ωστόσο, με όλους τους δημόσιους φορείς να επιρρίπτουν ο ένας τις ευθύνες στους άλλους και να κωφεύουν στις εκκλήσεις των κατοίκων, η ήδη δύσκολη κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά τους πάντως, οι φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Καστρίου προγραμματίζουν συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 18:00 για να συζητήσουν και να δρομολογήσουν τις περαιτέρω δράσεις τους.

Θα σας κρατούμε ενήμερους για περαιτέρω εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024