Κυριάκος Μητσοτάκης από Λαμία: Η κυβέρνηση ψάχνει δανεικά και δεκανίκια για να περάσει λίγες ακόμα εβδομάδες στην εξουσία

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, ολοκλήρωσε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το οδοιπορικό του στην Στερεά Ελλάδα, στην εκδήλωση με θέμα «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη μέρα» που συνδιοργάνωσαν οι πέντε Νομαρχιακές Επιτροπές της Περιφέρειας Στερεάς, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν […]

5 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, ολοκλήρωσε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το οδοιπορικό του στην Στερεά Ελλάδα, στην εκδήλωση με θέμα «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη μέρα» που συνδιοργάνωσαν οι πέντε Νομαρχιακές Επιτροπές της Περιφέρειας Στερεάς, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι από τις ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Φωκίδας και Βοιωτίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας και υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Σίμος Κεδίκογλου, στελέχη και φίλοι του κόμματος, αλλά και πλήθος κόσμου.

Φάνη σε στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις
Φάνη σε στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε “εμφατικά, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις” την έμπρακτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον υποψήφιο Φάνη Σπανό για τις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.

“Η Νέα Δημοκρατία τολμά την ανανέωση, την τολμά στην πράξη. Έχουμε εξαιρετικά στελέχη τα οποία έχουν αποδείξει τη δυνατότητά τους, τη δυναμική τους, από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Και, ναι, τα στηρίζουμε να κάνουν το επόμενο βήμα. Ακούσατε σήμερα έναν συγκροτημένο πολιτικό λόγο από έναν άνθρωπο που έχει άποψη για την Περιφέρεια και που είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα μπορέσει να συνεχίσει το εξαιρετικό έργο του Κώστα Μπακογιάννη και της ομάδας του. Φάνη σε στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

Για κυβέρνηση που στηρίζεται σε δανεικά και δεκανίκια με βουλευτές σε τιμή ευκαιρίας για να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την εκβιαστική επιρροή του κ. Καμμένου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. “Ο κ.Τσίπρας είναι ένας δημοσίως εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα. Όπως απειλή για την πολιτική τάξη είναι και όσα διαδραματίζονται στο Κοινοβούλιο.” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας εκτενή αναφορά στον νέο δανεισμό της Ελλάδας με το υψηλότερο επιτόκιο πανευρωπαϊκώς, την εφαρμογή νέων φόρων, τις περικοπές στις συντάξεις, την παρακμή των σχολείων και νοσοκομείων, την ανεργία που οδηγεί σε ερήμωση των χωριών και επαρχιακών πόλεων και την αδυναμία της κυβέρνησης να προστατέψει τους πολίτες της σε αντίξοες συνθήκες, όπως απεδείχθη στο Μάτι και στη Μάνδρα.

Ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είπαν «όχι».

Στην επιζήμια για την Ελλάδα συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας τις πολλαπλές επιδράσεις της στη χώρα, σε γεωγραφικό, πολιτικό, ιστορικό, πολιτιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο και διαχωρίζοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν του κ. Τσίπρα. “Ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είπαν «όχι». «Όχι» είπαν όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί. Αν θέλαμε αυτήν την συμφωνία θα την είχαμε στο Βουκουρέστι το 2008. Αλλά ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη είπαν «όχι» σε αυτή την συμφωνία γιατί αγωνίστηκαν να προστατεύσουν τα εθνικά συμφέροντα.” σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η εθνική προσπάθεια δεν σταματά και ότι η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ίδιος θα “αξιοποιήσει κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών”.

“Ναι” στην πρόοδο απέναντι στην καθήλωση

Την αλλαγή προόδου που έχει προγραμματίσει η Νέα Δημοκρατία ανέλυσε ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις της. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας σε ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία, για ρύθμιση των δανείων με ένα νέο σύστημα πολλών δόσεων, για ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στο εξωτερικό, για αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Ελλάδας με στόχο την αύξηση του ολοχρονικού τουρισμού, για αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί στην ελληνική οικογένεια, για ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα ελληνόπουλα. Τέλος μίλησε για τα δύο προσωπικά του στοιχήματα, με πρώτο τη μείωση της υπογεννητικότητας με τη χορηγία 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας και δεύτερο, αναφορικά με τη Στερεά Ελλάδα, την ολοκλήρωση του άξονα Λαμίας – Καρπενησίου, ένα έργο που άφησε ως παρακαταθήκη ο Παύλος Μπακογιάννης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024