Ο Ε.Ο.Φ. ανακαλεί σύριγγες ινσουλίνης

Σε ανάκληση της παρτίδας 2018 08 με ημερομηνία λήξης 07/2023, του ιατροτεχνολογικού προϊόντος NIPRO SYRINGE LUER SLIP 1ml WITH NEEDLE (σύριγγες ινσουλίνης 1 ml), προχώρησε σήμερα ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο οργανισμός προχώρησε σε αυτή την απόφαση, λόγω του ότι το προϊόν δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές, βάσει των αποτελεσμάτων του […]

19 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Σε ανάκληση της παρτίδας 2018 08 με ημερομηνία λήξης 07/2023, του ιατροτεχνολογικού προϊόντος NIPRO SYRINGE LUER SLIP 1ml WITH NEEDLE (σύριγγες ινσουλίνης 1 ml), προχώρησε σήμερα ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο οργανισμός προχώρησε σε αυτή την απόφαση, λόγω του ότι το προϊόν δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές, βάσει των αποτελεσμάτων του ελέγχου των εργαστηρίων του ΕΟΦ (δεν εμφανίζεται σε κάποιο σημείο της σύριγγας το αντίστοιχο χρώμα συγκέντρωσης της ινσουλίνης) .

Παράλληλα, συστήνεται στην εταιρεία ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL A.E., διανομέα του προϊόντος στην Ελλάδα, να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει την συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024