Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη Λαμία για Οδικό και Πανεπιστήμια δίχασαν τη Φωκίδα

Η ακύρωση των αγώνων φορέων της Φωκίδας, για τον διαγώνιο οδικό άξονα Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου και τις υπό ίδρυση δύο πανεπιστημιακές σχολές στην Άμφισσα, όπως αντιλήφθηκαν ότι δρομολογείται δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε ένα πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Συριζα και ΝΟΔΕ Φωκίδας. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, “Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε δρόμο ταχείας […]

11 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Η ακύρωση των αγώνων φορέων της Φωκίδας, για τον διαγώνιο οδικό άξονα Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου και τις υπό ίδρυση δύο πανεπιστημιακές σχολές στην Άμφισσα, όπως αντιλήφθηκαν ότι δρομολογείται δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε ένα πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Συριζα και ΝΟΔΕ Φωκίδας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, “Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας από Λαμία σε Καρπενήσι- Αγρίνιο- Ιόνια νησιά!! Δηλαδή έναν δρόμο, που η υποβαθμισμένη Φωκίδα προσπαθεί χρόνια να κατασκευαστεί και που θα ενώσει την ΠΑΘΕ με την ΙΟΝΙΑ οδό…Την ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΟΔΟ ή σύνδεση Θερμοπυλών- Ιτέας- Αντιρρίου.

“Με μεγάλη μας λύπη, είδαμε στην τηλεόραση και σε φωτογραφίες, άτομα της ΝΔ από ΦΩΚΊΔΑ να χειροκροτούν ασμένως τον αρχηγό τους για την μεγάλη (;) εξαγγελία… Άντε λοιπόν, για μια ακόμη φορά, στο όνομα των συγγενικών και πολιτικών τους συμφερόντων, ο αρχηγός της ΝΔ «πουλάει» την Φωκίδα!!

Αναρωτιόμαστε, το πως οι πολιτευτές της ΝΔ στον νομό, θα εξηγήσουν στον λαό της Φωκίδας ότι πετάνε στα άχρηστα ένα έργο πνοής που θα έφερνε ανάπτυξη και που είχε μπει σε ολα σχεδόν τα προγράμματα των κομμάτων. Η αλήθεια είναι ότι την επόμενη μέρα , ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός σε μια συρραφή προγράμματος, συμπεριελάμβανε και την» διαγώνιο»… Πιστεύει άραγε ότι είναι δυνατόν με την νέα εξαγγελία του αρχηγού του, έχει τύχη ακόμη ένας μεγάλος δρόμος στην κεντρική Ελλάδα? Τι έχουν να πούνε για το θέμα. ”

Ακόμα και για τη δέσμευση Μητσοτάκη να καταργήσει το νέο νόμο Γαβρόγλου για την παιδεία…Καθώς, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ίδρυση των νέων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (εκτιμούμε συμπεριλαμβανομένων και των δύο τμημάτων της Άμφισσας)… Κατέκρινε τον νόμο και άφησε να εννοηθεί ότι θα τον καταργήσει σε περίπτωση που θα κερδίσει τις εκλογές και θα επαναφέρει τον προηγούμενο νόμο…

“Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ”, αναφέρεται στην Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, “θα ΚΑΤΑΡΓΉΣΕΙ τα δυο πανεπιστημιακά τμήματα που με πολύ κόπο έφερε στην Φωκίδα ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου και θα επαναφέρει τα υποβαθμισμένα ΤΕΙ και μάλιστα σε χειρότερη μορφή απ’ αυτήν που είχαν…Δεν μας εξέπληξε ο κ. Μητσοτάκης, αφού λίγες ημέρες πριν την ίδια δήλωση είχε κάνει και ο υπεύθυνος Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος του!!!”

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΟΔΕ ΝΔ Φωκίδας που αναφέρει :
“Ακόμη και στη δύση της κυβερνητικής θητείας του ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την πολιτική του ανωριμότητα και δεν παύει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση !Δεδομένων των όσων βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τώρα, που η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει την ήδη απολεσθείσα κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, δε μας προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη η χθεσινή ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.

Αναζητούμε το έργο της κυβέρνησης στη Στερεά και ειδικότερα στη Φωκίδα, αλλά δε μπορούμε να βρούμε, ούτε μία μελέτη, ούτε 1 ευρώ δημοσίας επένδυσης. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας της Ν.Ε. Σύριζα Φωκίδας, ότι η διάνοιξη του διαγώνιου άξονα (Θερμοπύλες, Γραβιά, Άμφισσα,Αντίρριο), ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Καραμανλή και ερωτούμε τι έπραξε γι’ αυτό το έργο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ(και όψιμα Σύριζα και λοιπά παραγεμίσματα) τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τη στιγμή που η μελέτη του είναι ήδη ώριμη και με πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη να χρηματοδοτηθεί το έργο με 15 εκατομμύρια ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά κωλυσιεργεί στο υπουργείο μαζί με άλλα αναπτυξιακά έργα σκοπίμως και για μικροπολιτικά τοπικά συμφέροντα. Επιπρόσθετα ο διαγώνιος αποτελεί σαφή δέσμευση του υποψηφίου μας Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού (όπως το αναφέρετε ακόμη και εσείς) επομένως σταματήστε τα “fake news” και την προπαγάνδα και προσπαθήστε να λύσετε τα προβλήματά του κόσμου που εσείς δημιουργήσατε (υγειά, οικονομία, παιδεία κτλ) για όσο χρόνο ακόμα σας απομένει.

Αναφορικά με την ίδρυση των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων που ΘΑ ιδρυθούν, έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν. Αυτονόητα είναι θετικό να ιδρυθούν δυο πανεπιστημιακά ιδρύματα στο νομό μας, αλλά όχι όσο μιλάμε για προεκλογικού τύπου πυροτεχνήματα. Επιμένουμε ότι χωρίς εκθέσεις βιωσιμότητας και με μη ακαδημαϊκά κριτήρια, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουμε έντονο πρόβλημα με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό μας, αλλά και πανελλαδικά κι αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά στο έλλειμμα σοβαρότητας που διακρίνει την κυβέρνησή σας, σε αυτό και σε όλα τα θέματα.

Απλά γαρ εστί της αληθείας έπη, κ.κ. της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑΦωκίδας.

Μη προσπαθείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις, ήδη κρίνεστε για 5 χρόνια προβληματικής και καταστροφικής διακυβέρνησης”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024