Περί το Πάσχα οι ενδιάμεσες για αγροτεμάχια με πρόβλημα στο ΟΣΔΕ (video)

Την ελπίδα και όχι τη διαβεβαίωση να πληρωθούν οι αγρότες μέχρι το Πάσχα, την επόμενη ενδιάμεση που έχασαν λόγω στρεβλής τηλεπισκόπησης των αγροτεμαχίων τους, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στη Βουλή. “Το αργότερο της επόμενης ενδιάμεσης πληρωμής, που ελπίζουμε ότι εκεί θα έχουμε ξεκαθαρίσει με όλες τις εκκρεμότητες, είναι πριν από […]

26 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Την ελπίδα και όχι τη διαβεβαίωση να πληρωθούν οι αγρότες μέχρι το Πάσχα, την επόμενη ενδιάμεση που έχασαν λόγω στρεβλής τηλεπισκόπησης των αγροτεμαχίων τους, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στη Βουλή.

“Το αργότερο της επόμενης ενδιάμεσης πληρωμής, που ελπίζουμε ότι εκεί θα έχουμε ξεκαθαρίσει με όλες τις εκκρεμότητες, είναι πριν από το Πάσχα” απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας, Δημήτρη Βέττα. “Άρα, είναι κοντά και η διαδικασία προχωράει” διαβεβαίωσε.

Στοιχεία αναφορικά με τους απλήρωτους –λόγω τηλεπισκόπησης- αγρότες, όσον αφορά το τσεκ του 2018, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όχι μόνο αναφορικά με τους 700-800 αγρότες της Φθιώτιδας που κόπηκαν κατά τον έλεγχο και τις εκκρεμείς ενστάσεις για 4.920 αγροτεμάχια.

Ο υπουργός έκανε ευρεία αναφορά και για τα 2.217 αγροτεμάχια και όσα πιθανά προκύψουν από τα 4.920, για τα οποία αναγκαστικά θα ζητηθεί επιτόπιος έλεγχος, διαβεβαιώνοντας ότι ακόμα οι αγρότες διατηρούν αυτό το δικαίωμα.

“Αν πραγματικά τα αγροτεμάχια είναι επιλέξιμα” διευκρίνησε ο κ.Αραχωβίτης “και με τον διοικητικό τρόπο που έγινε η διασταύρωση τώρα, δεν μπόρεσαν να λυθούν, υπάρχει και ο επιτόπιος τρόπος. Οπότε διατηρούν τα στοιχεία του ελέγχου», κατέληξε ο υπουργός δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους αγρότες.

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Βέττα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024