Σήμερα είναι τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Βλαχογιάννη στην PurPur Gallery

“Σ’ ένα δευτερόλεπτο” ονομάζεται η έκθεση ζωγραφικής που με χαρά φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή 22/2 έως την Πέμπτη 7/3 η PurPur Gallery. Πρόκειται για τη διπλωματική εργασία της νεαρής καλλιτέχνιδας Σοφίας Βλαχογιάννη, απόφοιτης του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.     Η ιδέα και το θέμα που πραγματεύεται η καλλιτέχνης αφορά στις σχέσεις των ανθρώπων […]

22 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

“Σ’ ένα δευτερόλεπτο” ονομάζεται η έκθεση ζωγραφικής που με χαρά φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή 22/2 έως την Πέμπτη 7/3 η PurPur Gallery.

Πρόκειται για τη διπλωματική εργασία της νεαρής καλλιτέχνιδας Σοφίας Βλαχογιάννη, απόφοιτης του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.

 

 

Η ιδέα και το θέμα που πραγματεύεται η καλλιτέχνης αφορά στις σχέσεις των ανθρώπων και τον  μοναχικό δρόμο που διανύουν στο πέρασμα τους.


Στα έργα της αποτυπώνεται ο έντονος προβληματισμός τυχαίων ηρώων, που βιώνουν μέσα από τη σαγήνη της λάμψης και του χρώματος την ολοκλήρωση των κοινωνικών επιδιώξεων τους ενώ ταυτόχρονα διακρίνουμε την αγωνία της περιθωριοποίησης αλλά και την πρόκληση επανεκκίνησης του διαλόγου.


Τα ζωγραφικά της έργα συνδυάζουν τη ζωγραφική και το κολάζ σε καμβά.
Για την έμφαση στα θέματα της χρησιμοποιεί λάδια, ακρυλικά, ξηροπαστέλ, μαρκαδόρους, γυαλιστερά χαρτιά όπως ζελατίνες, υφάσματα και glitter.

 

 

 

Η Σοφία Βλαχογιάννη Γεννήθηκε στο Rheine της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Λαμία. Πέραν του βασικού τομέα ζωγραφικής με καθηγητή τον Γιάννη Καστρίτση, παρακολούθησε και τα εργαστήρια χαρακτικής, γλυπτικής, αγιογραφίας, σκηνογραφίας, τρισδιάστατων εφαρμογών, και performance.

Παράλληλα με τη ζωγραφική ασχολείται με την κεραμική όπου διαμορφώνει ένα δικό της προσωπικό στιλ στη φόρμα και στο χρώμα. 

Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας και συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023