Θερίζει η γρίπη- Δεκάδες τα θύματα στη χώρα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η γρίπησε όλη τη χώρα , αφού μέσα σε μία εβδομάδα οι νεκροί εκτινάχθηκαν στους 40, από 18 που ήταν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Διαστάσεις έχει πάρει και σε όλη την Ευρώπη, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 91 στη Ρουμανία. Τα δύο τελευταία θύματα όπως μεταδίδεται από […]

8 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η γρίπησε όλη τη χώρα , αφού μέσα σε μία εβδομάδα οι νεκροί εκτινάχθηκαν στους 40, από 18 που ήταν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαστάσεις έχει πάρει και σε όλη την Ευρώπη, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 91 στη Ρουμανία. Τα δύο τελευταία θύματα όπως μεταδίδεται από το Βουκουρέστι ήταν άνδρες οι οποίοι δεν είχαν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο. Στη Γαλλία μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 1.100 θάνατοι.

Στη χώρα μας το 39ο θύμα που κατέληξε στην Εντατική ήταν ένα βρέφος, με υποκείμενο νόσημα. Είχε προηγηθεί ο θάνατος της εξάχρονης στην Κρήτη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Συνολικά εννέα παιδιά έχουν νοσηλευθεί με γρίπη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και όλα ήταν ανεμβολίαστα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία ο κυρίαρχος τύπος γρίπης είναι ο Η1Ν1, ενώ 165 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την έναρξη της επιδημιολογικής παρατήρησης της γρίπης, ενώ  εξήντα ασθενείς παραμένουν σε ΜΕΘ σήμερα με επιπλοκές της γρίπης.

Σημειώνεται ότι στην επιδημιολογική εβδομάδα (μετρά επτά μέρες ξεκινώντας από Δευτέρα με Κυριακή) είχαν καταγραφεί 20 νέα θύματα, δηλαδή ο συνολικός αριθμός των νεκρών από γρίπη είναι 38 στην επιδημιολογική εβδομάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024