Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη χρηματοδότηση διατήρησης του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας

Ξεκίνησε από χτες Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα Προστασίας Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, του υπουργείου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως διευκρινίζεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Φωκίδας, δικαιούχοι της προβλεπόμενης στήριξης μπορούν να κριθούν γεωργοί αλλά και φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών που είναι κάτοιχοι γεωργικής έκτασης με ελαιόδενδρα […]

26 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Ξεκίνησε από χτες Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα Προστασίας Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, του υπουργείου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως διευκρινίζεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Φωκίδας, δικαιούχοι της προβλεπόμενης στήριξης μπορούν να κριθούν γεωργοί αλλά και φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών που είναι κάτοιχοι γεωργικής έκτασης με ελαιόδενδρα στις περιοχές παρέμβασης.

ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Πεδίο εφαρμογής της δράσης είναι τα ελαιοτεμάχια που βρίσκονται στον Ελαιώνα της Άμφισσας και συγκεκριμένα στις εξής περιοχές:

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας και Τοπικές Κοινότητες Αγ. Γεωργίου, Αγ. Κωνσταντίνου, Δροσοχωρίου, Ελαιώνος, Σερνικακίου και Προσηλίου.
Δημοτική Κοινότητα Ιτέας και Τοπική Κοινότητα Κίρρας.
Δημοτική Κοινότητα Δελφών και Τοπική Κοινότητα Χρισσού.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΧΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 
Δημοτική Ενότητα Αράχοβας.

Στόχος της δράσης είναι η προστασία της παραδσιακής μορφής του Ελαιώνα Άμφισσας, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Δελφικού τοπίου, με τη διατήρηση της μορφής των δένδρων (κορμός και κώμη) αλλά και την ορθολογική διαχείριση των αναχωμάτων (τραφιών) που βρίσκονται εντός του ελαιώνα.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης ορίζεται στον ένα μήνα, από 25/2/2019 έως 22/3/2019.

Δείτε Εδώ όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024