Ακρίτα κατά Καρύπογλου και στην μέση Μαρέβα και Σταϊκούρας

Στο προσκήνιο ξανά η σύνταξη της Έλενας Ακρίτα μετά την ανάρτηση του δικηγόρου Αντύπα Καρύπογλου που επαναφέρει το θέμα, άλλωστε ο κόσμος των social media αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρό για οποιονδήποτε θέλει να πει την γνώμη του επώνυμα ή ανώνυμα, είτε λέει αλήθεια είτε λέει ψέματα είτε ακόμα χειρότερα την μισή αλήθεια! Κρατάει καιρό άλλωστε […]

7 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Στο προσκήνιο ξανά η σύνταξη της Έλενας Ακρίτα μετά την ανάρτηση του δικηγόρου Αντύπα Καρύπογλου που επαναφέρει το θέμα, άλλωστε ο κόσμος των social media αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρό για οποιονδήποτε θέλει να πει την γνώμη του επώνυμα ή ανώνυμα, είτε λέει αλήθεια είτε λέει ψέματα είτε ακόμα χειρότερα την μισή αλήθεια! Κρατάει καιρό άλλωστε αυτή η κολόνια με τον συγκεκριμένου δικηγόρο, ο οποίος βρήκε αυτή την φορά αφορμή την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, σχολιάζοντας με τον δικό της γνωστό καυστικό τρόπο τις υποθέσεις της επικαιρότητας.

Ένα like της Μαρέβα Μητσοτάκη δεν πέρασε απαρατήρητο από την Έλενα Ακρίτα που φυσικά δεν το άφησε ασχολίαστο.

Η Έλενα Ακρίτα με χθεσινή ανάρτηση στο facebook δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις για μία ακόμα φορά και θέτει σε γνώση όλων την απάντηση που είχε δώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το 2013 σε σχετικό ερώτημα.

Η αναρτησή της αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Τόσο η δικηγόρος μου κ. Χριστίνα Παναγουλέα όσο και εγώ επιφυλασσόμαστε για όσα περιέχονται στις παραληρηματικές αναρτήσεις του κ. Α. Καρύπογλου.

Στην αγωγή (και στο εξώδικο που προηγήθηκε), που κατέθεσα κατά του ‘στόχου’ τον Φεβρουάριο του 2015, αναφέρεται ότι με δική μου πρωτοβουλία δεν ελάμβανα το όποιο ποσό σύνταξης μού αναλογούσε όσο ήμουν παντρεμένη. Αν και νόμιμα την εδικαιούμην, κατά την διάρκεια των γάμων μου αρνηθηκα να την εισπράξω – αυτά περί νομίμου και ηθικού. Τέλος, η συνταξη διεκόπη πρώτον από την επτάχρονη δικτατορία και δεύτερον οριστικά πλέον το 2010. To σύνολο της σύνταξης ήταν 780 ευρώ μηνιαίως.
Είναι γνωστή η «συγγνώμη» στην οποία προέβη ο «στόχος» προκειμένου να μην εκδικαστεί τελικά η αγωγή μου. Όπως είναι επίσης γνωστό – και δυστυχώς, αποτελεί πλέον κοινό τόπο – ότι από τη λάσπη δεν γλυτώνει κανείς, όσο υπάρχουν άνθρωποι που αρέσκονται στην αναπαραγωγή της.

Επειδή η δικηγόρος μου κ. Παναγουλέα δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της ανάμεσα στους ‘ξυλοσχίστες δικηγόρους που έμαθαν ποινικό δίκαιο στα ρακομελάδικα της αυτονόμου συνοικίας πλησίον της Νομικής Σχολής’ κι επειδή, αυτήν συμβουλεύομαι, θα το πράξω και τώρα ως προς το νομικό σκέλος της δημόσιας αντιδικίας που συντηρείτε αποκλειστικά προς όφελός σας, καθώς δεν νομίζω ότι προσφέρετε καλές υπηρεσίες ούτε στον εκλεκτό σας κο Γεωργιάδη, ούτε στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τη στάση σας αυτή. Αλλά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα κι όχι δικό μου.

Τέλος, παραθέτω την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τον Αύγουστο του 2013, σε ερώτηση του Χρήστου Παππά, βουλευτή της Χρυσής Αυγής:

«Σε απάντηση του ερωτήματος – με αρ. πρωτ. 496/2,8,2013 – που απευθύνατε προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με το ζήτημα συνταξιοδότησης από το Δημόσιο της κ. Έλενας Ακρίτα, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:
1. Στην Έλενα, άγαμη τότε θυγατέρα του αποβιώσαντα Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Λουκή Ακρίτα, και στην χήρα αυτού Σύλβα, απονεμήθηκε με την παρ. 1 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965 προσωπική σύνταξη από την επομένη του θανάτου του.
2. Η απονεμηθείσα σύνταξη ορίστηκε αρχικά στο μισό της εκάστοτε καταβαλλόμενης βουλευτικής αποζημίωσης και στη συνέχεια, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ.2 του ΝΔ99/1974, από 1ης Οκτωβρίου 1974, ίση προς την εκάστοτε σύνταξη Βουλευτού με δεκαπενταετή βουλευτεία.
3. Η ανωτέρω σύνταξη ανήκει κατά το μισό στη χήρα και κατά το μισό στην ορφανή (πρώτο εδάφιο της παρ.2 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965).
Επίσης, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965, στην περίπτωση απώλειας του δικαιώματος σύνταξης της μίας από τις δικαιούχους, το μερίδιο αυτής προσαυξάνει το μερίδιο της άλλης, ενώ, στην περίπτωση γάμου της ορφανής, το μερίδιο της σύνταξής της ορίζεται στο ¼ της εκάστοτε βουλευτικής αποζημίωσης.
4. Από τα προεκτεθέντα συνάγεται πως ακόμα και υπό καθεστώς γάμου η Έλενα Ακρίτα δεν χάνει το δικαίωμά της στην προσωπική αυτή σύνταξη, αλλά το μερίδιό της περιορίζεται από το ½ της σύνταξης στο ¼.
Επισημαίνεται ότι οι προσωπικές συντάξεις δεν ακολουθούν αναγκαστικά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αλλά όσα ορίζονται στο Νόμο που χορήγησε την εκάστοτε προσωπική σύνταξη.
5. Όσον αφορά την ανωτέρω συνταξιούχο, η καταβολή του μεριδίου σύνταξής της ανεστάλη από 21/7/2010, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν.3865/2010, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων και έκτοτε δεν της καταβάλλεται.
Συνημμένα: (3)
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Χρήστος Σταϊκούρας»

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Αφηνω τον κύριο Καρύπογλου να συνεχίσει την υπεράσπιση του κολλητού του Νίκου Γεωργιάδη που ασελγούσε επί πληρωμή και κατ’ εξακολούθησιν σε 16χρονα θύματα κυκλώματος τραφικινγκ. Τα σέβη μου.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024