Δείτε ποιες παραλίες ετοιμάζονται να δεχτούν άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Με την εξασφάλιση χρηματοδότησης 217.000 ευρώ που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, τέσσερις παραλίες του Δήμου Θηβαίων θα μπορούν πλέον να είναι προσβάσιμες από άτομα ΑΜΕΑ. Την απόφαση υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας, Ευγενία Φωτονιάτα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργία Προσβάσιμων Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος […]

13 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Με την εξασφάλιση χρηματοδότησης 217.000 ευρώ που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, τέσσερις παραλίες του Δήμου Θηβαίων θα μπορούν πλέον να είναι προσβάσιμες από άτομα ΑΜΕΑ.

Την απόφαση υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας, Ευγενία Φωτονιάτα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργία Προσβάσιμων Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020».

Συγκεκριμένα οι παραλίες στις οποίες θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι: Παραλία Αγίου Βασιλείου της Δ.Ε. Πλαταιών, Παραλία Λιβαδόστρας της Δ.Ε. Πλαταιών, Παραλία Αλυκής της Δ.Ε. Θίσβης, και Παραλία Αγ. Νικολάου της Δ.Ε. Θίσβης.

Οι υποδομές που χρηματοδοτούνται και θα τοποθετηθούν σε κάθε παραλία είναι:

  • Λυόμενος, ξύλινος αρθρωτός διάδρομος παραλίας για ΑΜΕΑ, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται, η δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης από τον εκάστοτε χώρο στάθμευσης προς τις υποδομές των παραλιών.
  • Συναρμολογούμενη βοηθητική διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.
  • Φορητή, μη – μόνιμη χημική τουαλέτα προδιαγραφών για ΑΜΕΑ
  • Ξύλινο, λυόμενο αποδυτήριο προδιαγραφών για ΑΜΕΑ
  • Πληροφοριακές Πινακίδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024