Εγκαίνια του Μουσείου της Επανάστασης στα Σάλωνα παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η κορύφωση του φετινού εορταστικού κύκλου για την επέτειο της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων. Ο εορτασμός θα διαρκέσει πέντε μέρες, από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως την Κυριακή 14 του μήνα. Ημέρα που έχει προγραμματιστεί να γίνουν και τα εγκαίνια του […]

22 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η κορύφωση του φετινού εορταστικού κύκλου για την επέτειο της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων.

Ο εορτασμός θα διαρκέσει πέντε μέρες, από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως την Κυριακή 14 του μήνα. Ημέρα που έχει προγραμματιστεί να γίνουν και τα εγκαίνια του Μουσείου της Ελληνικής Επανάστασης στην οικία Πανουργιά.

Όπως γίνεται γνωστό τα εκθέματα προέρχονται από συλλογές ιδιωτών κι από αναπαραγωγές εκθεμάτων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

“Τα μουσεία είναι κάτι δυναμικό κι εξελισσόμενο”, ανέφερε σε τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι τα εκθέματα του Μουσείου Ελληνικής Επανάστασης θα εμπλουτίζονται συν τω χρόνω.

“Το Μουσείο θα δώσει μια πολύ ωραία εικόνα για το τι έγινε στη Ρούμελη την εποχή του Αγώνα, ειδικά στις πρώτες δύσκολες μέρες”, ανέφερε και κατέληξε επισημαίνοντας πως εκθέματα της εποχής βρίσκονται στο Ναυτικό Ιστορικό Μουσείο, στο Εθνοφραφικό-Λαογραφικό Μουσείο-Συλλογή Ηλία Δαραδήμου στο Χρισσό κι αλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024