Φιορίν Ντουρμισάι: “Θέλω να τιμήσω την Ελλάδα”

Για πολλά και διάφορα θέματα μίλησε στην εκπομπή “Total Football” ο Φιορίν Ντουρμισάι, ο οποίος αναφέρθηκε στον Πανιώνιο, στην Εθνική μας ομάδα αλλά και στους προσωπικούς του στόχους για το εγγύς ποδοσφαιρικό του μέλλον. Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε: Για τα δυο χρόνια στον Πανιώνιο: “Είναι κάτι μοναδικό, το περίμενα χρόνια αυτό το πράγμα. […]

12 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Για πολλά και διάφορα θέματα μίλησε στην εκπομπή “Total Football” ο Φιορίν Ντουρμισάι, ο οποίος αναφέρθηκε στον Πανιώνιο, στην Εθνική μας ομάδα αλλά και στους προσωπικούς του στόχους για το εγγύς ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Για τα δυο χρόνια στον Πανιώνιο:

“Είναι κάτι μοναδικό, το περίμενα χρόνια αυτό το πράγμα. Απ’ όταν ήρθα για πρώτη φορά. Με βοήθησε πολύ ο περσινός προπονητής ο κ. Γρηγορίου που με πίστεψε και με έβαλε στα βαθιά από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια ο κ. Ανιγκό και πόσο μάλλον ο κ. Μάντζιος που συνεχίζουν να με πιστεύουν”.

Για το πότε άρχισε να νιώθει σημαντικός για την ομάδα:

“Δεν ξέρω πότε άρχισα να φαίνομαι σημαντικός αλλά με την πάροδο του χρόνου άρχιζα και ένιωθα καλύτερα με τον εαυτό μου και έβγαινε προς τα έξω και στο γήπεδο. Νιώθω πιο σημαντικός από τον Γενάρη και μετά που έχει έρθει ο κ. Μάντζιος και έχουμε δουλέψει σε κάποιες ατέλειες”.

Τι έχει προσθέσει στο παιχνίδι του:

“Πέρυσι ήταν μια χρονιά προσαρμογής να το πω έτσι. Δεν είχα παίξει ξανά στον Πανιώνιο και ήταν ένα μεγάλο βάρος και είναι ακόμα ένα μεγάλο βάρος”.

Αν… κλέβει πράγματα από επιθετικούς που βλέπει:

“Η αλήθεια είναι ότι “κλέβω” από πολλούς βλέποντας τους στην τηλεόραση. Θαυμάζω πολλούς επιθετικούς, ένας απ’ αυτούς είναι ο Καβάνι, ο Λεβαντόφσκι. Απ’ όλους έχεις να πάρεις οτιδήποτε”.

Για το καλύτερο γκολ απ’ τα 17 που έχει πετύχει με τον Πανιώνιο:

“Πιστεύω ότι αυτό που πανηγύρισα σαν τρελός ήταν το γκολ με τον Παναθηναϊκό πέρυσι στην Λεωφόρο γιατί αν θυμάμαι καλά είχαμε πολλά χρόνια να κάνουμε διπλό στην Λεωφόρο. Και ήταν κάτι μοναδικό για μένα όλο αυτό το συναίσθημα”.

Για το γκολ που πέτυχε πάνω στην Τούμπα:

“Σίγουρα όταν σκόραρα πάνω στην Τούμπα, στο τελευταίο παιχνίδι στο Κύπελλο, είχα τρομερά συναισθήματα, έντονα συναισθήματα. Δυστυχώς πήγα και πανηγύρισα μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Κάτι που είναι άκρως αντιεπαγγελματικό. Το σκέφτηκα την άλλη μέρα και κατάλαβα ότι δεν είναι σωστό. Είμαστε μια πάστα ποδοσφαιριστών οι οποίοι μιλάμε μεταξύ μας και προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Να μην προκαλούμε γενικά στο γήπεδο και όταν μίλησα με αυτά τα παιδιά που έχουμε μια κοινή λογική μου είπαν ακριβώς αυτό. Ότι ήταν να μην το πω αντιεπαγγελματικό, να το πω ότι δεν ήταν σωστό. Δυστυχώς όμως έδρασα έτσι γιατί είχα έντονα συναισθήματα. Ήταν ένα γκολ κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και δυστυχώς μερικές φορές μου αρέσει να το πω και αλλιώς, να με… βρίζουν στο γήπεδο. Δυστυχώς μου αρέσει με ωραίο τρόπο”.

Για το αν ένιωσε αδικημένος στην Τούμπα:

“Πιστευω όχι μόνο εγώ. Όλοι οι Πανιώνοι, όπως και οι παίκτες και οι οπαδοί και οποιοσδήποτε Πανιώνιος. Βέβαια δώσαμε δικαιώματα. Πιστεύω ότι ήταν μια φάση, το πέναλτι, που η απόφαση που πάρθηκε δεν ήταν σωστή”.

Για την διαμαρτυρία που δεν έκαναν σέντρα:

“Αυτή ήταν η εντολή του Κόρμπου, του αρχηγού μας και πιστεύω ότι ήταν η πιο κατάλληλη για να δείξουμε τη διαρτυρία μας γιατί πιστεύω ότι αδικηθήκαμε”.

Για το τι σημαίνει η Ελλάδα για αυτόν:

“Δεν γίνεται να μην αγαπάς αυτή τη χώρα. Έχω φίλους, έχω κολλητούς Έλληνες. Και με έχουν βοηθήσει. Πιστεύω ότι πια οι φίλοι μου δεν με βλεπουν ως κάτι ξένο όπως στην αρχή. Ένα χέρι που σου δίνει μια βοήθεια δεν μπορείς ποτέ να το δαγκώσεις. Εγώ αυτή τη χώρα τη σέβομαι στο έπακρο εφόσον το έκανε αυτό. Δηλαδή ήρθαμε εδώ σε μια δύσκολη οικογενειακή κατάσταση και με βοήθησε. Θέλω να τιμήσω αυτή τη χώρα όσο περισσότερο μπορώ και θα τη σέβομαι στο έπακρον”.

Για το που θα παίζει του χρόνου:

“Αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο στον Πανιώνιο και ακόμα δεν έχουμε κάτσει να μιλήσουμε για τη μεταγραφή ή οτιδήποτε. Αν κάποια στιγμή έρθω εδώ σαν αντίπαλος, θα ανατριχιάσω”.

Για όσα είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Αγγέλος Μπασινάς:

“Είναι τιμή για μένα να με σχολιάζουν και ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Μπασινάς θετικά. Από εκεί και πέρα θέλω να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό για να δικαιώσω όσα είπαν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024