,

Η γνώμη σας μετράει

Ήρθε η ώρα να δούμε τη δική σας άποψη πάνω στις εκλογές. Για τον λόγο αυτό είδαμε, μάθαμε και αναλύσαμε μέσα από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το site μας stereanews τα πρώτα δείγματα προτίμησης στις δημοτικές εκλογές. Η δημοσκόπηση για τις Περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Ελλάδα διενεργήθηκε το διάστημα 2 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019 με […]

15 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Ήρθε η ώρα να δούμε τη δική σας άποψη πάνω στις εκλογές. Για τον λόγο αυτό είδαμε, μάθαμε και αναλύσαμε μέσα από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το site μας stereanews τα πρώτα δείγματα προτίμησης στις δημοτικές εκλογές.

Η δημοσκόπηση για τις Περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Ελλάδα διενεργήθηκε το διάστημα 2 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019 με τη συμπλήρωση on line ερωτηματολογίου στο site stereanews.gr. Το δείγμα ανέρχεται σε 175 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, αναγνώστες του stereanews.gr και κατοίκους Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το προφίλ αναγνωστών που απάντησαν το ερωτηματολόγιο είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου (76% απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ/Μεταπτυχιακών σπουδών), στην πλειοψηφία άντρες (71%) και στο επάγγελμα ελεύθεροι επαγγελματίες (45%), ιδ.υπάλληλοι (20%), δημ.υπάλληλοι (13%) και συνταξιούχοι (12%).

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Στερεάς φαίνεται να είναι η ανεργία, με 2 στους 3 ερωτώμενους να το αναφέρουν, ενώ σχεδόν οι μισοί ανέφεραν τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη (νοσοκομεία). Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά η φτώχεια, η διαφθορά στη δημόσια ζωή, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το κυκλοφοριακό και μικρότερες αναφορές σε εγκληματικότητα, καθαριότητα, κ.α.

Οι Περιφερειακές εκλογές φαίνεται να είναι πολύ σημαντικές για τους κατοίκους της Στερεάς, με 9 στους 10 να δηλώνουν ότι τις θεωρούν πολύ/αρκετά σημαντικές. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους δηλώνουν πολύ/αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του σημερινού περιφερειάρχη, ωστόσο υπάρχει και ένα ποσοστό των ερωτώμενων, 19% που δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι.

Στη δημοτικότητα των υποψήφιων Περιφερειαρχών ο Φ. Σπανός συγκεντρώνει 50% θετικές γνώμες, ο Δ. Αναγνωστάκης έρχεται δεύτερος με 38% και ακολουθούν η Κ. Μπαντζελή με 34% και ο Α. Γκλέντζος με 32%. Ο Α. Γκλέντζος ενώ εμφανίζει καλά ποσοστά σε θετικές γνώμες, έχει ταυτόχρονα και τις περισσότερες αρνητικές γνώμες (58%). Όσον αφορά τον Κ. Μπασδέκη ένα μεγάλο ποσοστό, 40%, δεν έχει άποψη γι αυτόν.

Η ίδια σειρά κατάταξης διατηρείται και στην πρόθεση ψήφου Περιφερειακών εκλογών. Στην ερώτηση «Αν την προσεχή Κυριακή είχαμε Περιφερειακές εκλογές, εσείς ποιον από τους παρακάτω θα ψηφίζατε;» ο Φ. Σπανός συγκεντρώνει το 33% των αναγνωστών και ακολουθούν ο Δ. Αναγνωστάκης με 19%, η Κ. Μπαντζελή με 16%, ο Α. Γκλέντσος με 13% και ο Κ. Μπασδέκης με 5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024