, ,

Με μεγάλες εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Βοιωτία

Ένα ξεκάθαρο σχεδιασμό παρεμβάσεων που θα πλαισιώνει  το σχέδιο Κοινωνικής , Παραγωγικής και Οικονομικής Ανασυγκρότησης που έχει ήδη συνθέσει ο Συνδυασμός “Στερεά… Υπεροχής”, παρουσίασε χτες από την πόλη της Λιβαδειάς ο επικεφαλής του Συνδυασμού Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η υποψηφιότητά του διαθέτει το στρατηγικό πλεονέκτημα, έναντι των υπολοίπων υποψηφιοτήτων, αφού διαθέτει […]

19 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Ένα ξεκάθαρο σχεδιασμό παρεμβάσεων που θα πλαισιώνει  το σχέδιο Κοινωνικής , Παραγωγικής και Οικονομικής Ανασυγκρότησης που έχει ήδη συνθέσει ο Συνδυασμός “Στερεά… Υπεροχής”, παρουσίασε χτες από την πόλη της Λιβαδειάς ο επικεφαλής του Συνδυασμού Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η υποψηφιότητά του διαθέτει το στρατηγικό πλεονέκτημα, έναντι των υπολοίπων υποψηφιοτήτων, αφού διαθέτει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο αλλά και τα πλέον ικανά Στελέχη για να το υλοποιήσουν.

Προς αποφυγή παραλείψεων και αδικιών που σημειώθηκαν κατά τα παρελθόν για πολλούς δήμους της Περιφέρειας, ο κ.Αναγνωστάκης που έχει ήδη επισκεφτεί και τους 25 δήμους της Στερεάς, δεσμεύτηκε για τη θεσμοθέτηση ενός οργάνου αποτελούμενο από τους Δημάρχους, την Περιφέρεια και τις Αρχές, προκειμένου να ιεραρχηθούν και κατά  προτεραιότητα να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις που θα διερευνηθούν και θα εξασφαλιστούν κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο.

 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ «Στερεά… Υπεροχής»

  • Κοινωνική πολιτική – Απασχόληση – Ανεργία
  • Παραγωγική Ανασυγκρότηση Τοπικής Οικονομίας & Επιχειρηματικότητας
  • Υποδομές – Δίκτυα – Αναπτυξιακά Έργα
  • Ανάδειξη Ταυτότητας & Κοινωνικού Κεφαλαίου κάθε περιοχής ξεχωριστά
  • Ανάδειξη των Στρατηγικών Πλεονεκτημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς
  • Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκέντρωση – Τοπική Δημοκρατία – Νέοι Θεσμοί & Δομές

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς θέλησε να εμβαθύνει στο Σχέδιο που έχει εκπονήσει για τη Βοιωτία, μέσω του οποίου διεκδικεί και την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών της.

Απαρίθμησε μάλιστα κάποιες πολύ  συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, προσβλέποντας  σε τρεις μεγάλες παρεμβάσεις. Τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Κωπαΐδας, με τη συμμετοχή φορέων κι εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δημιουργίας Αγοράς τοπικών προϊόντων στα όρια των νομών Βοιωτίας – Εύβοιας. Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης  (ΕΠΕ) στον Ασωπό αλλά και στενή παρακολούθηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στον ποταμό που έχει κολλήσει από πέρυσι.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, το σχέδιο προτεραιοτήτων της Βοιωτίας θα ήταν λειψό εάν δεν περιελάμβανε μια ολοκληρωμένη επενδυτική παρέμβαση στον Παρνασσό.

«Μην το θεωρείτε μεγαλεπήβολο. Ο Παρνασσός μπορεί να γίνει ένα Κέντρο Ορεινής Οικονομίας που θα παρατείνει την τουριστική κίνηση, τονώνοντας το εισόδημα των επαγγελματικών».

Στις δεσμεύσεις του ολοκληρωμένου σχεδίου για τη Βοιωτία που παρουσίασε αναλυτικά, χτες στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Βιομηχανικού Πάρκου Λιβαδειάς-Ορχομενού. Όπως επίσης και η ανάδειξη του Πολιτιστικού και Αρχαιολογικού πλούτου της Βοιωτίας.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Βοιωτίας, όπου ο Δημήτρης Αναγνωστάκης χαιρέτησε δύο νέες υποψηφιότητες – έκπληξη για τον συνδυασμό του. Την κόρη του αείμνηστου Νομάρχη Βοιωτίας Γιάννη Σταμούλη και γνωστή από τη δράση διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, δικηγόρο Χριστίνα Σταμούλη.

Όπως επίσης, τον πρώην συνοδοιπόρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη από τα χρόνια ΔΗΜΑΡ, πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Βοιωτίας κι εσχάτως υποψήφιο Βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κόλλια.

 

 

Στο τέλος της ομιλίας του ο Δημήτρης Αναγνωστάκης κάλεσε όλους τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Βοιωτίας για ένα σύντομο χαιρετισμό, προσφωνόντάς τους με αλφαβητική σειρά

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ : Πολιτικός Μηχανικός
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ : Yπάλληλος Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς
ΖΑΝΝΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ : Οικονομολόγος
ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : πρ. Υπάλληλος Ο.Α. & Υπουργείου Μεταφορών
ΚΑΡΥΔΗ – ΠΥΡΟΥΝΑΚΗ ΑΝΝΑ : Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός
ΚΑΤΣΙΦΗ-ΖΩΤΑ ΒΕΝΕΤΙΑ : Εκπ/κός . Διδάκτορας Κοινωνικής-Πολιτισμικής Ιστορίας
ΚΟΛΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ : Αγρότης, Μέλος της ΚΕ ΔΗΜΑΡ
ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : Πολ. Μηχανικός Τ.Ε., Προϊστ. Τεχν. Έργων Δήμου Λεβαδέων
ΜΠΡΟΥΓΙΑΝΝΑΚΗ ΛΙΤΣΑ : Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΝΤΑΜΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ : Γιατρός, Επιμελήτρια Α΄ Κέντρου Υγείας Διστόμου
ΝΤΑΝΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ : πρ. Εκπαιδευτικός
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑ : Μηχανικός Περιβάλλοντος
ΠΕΛΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : Εκπαιδευτικός – πρ. Δήμαρχος Θεσπιέων
ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ : Δικηγόρος
ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ : Οικονομολόγος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ