Με παρέμβαση της Βουλής, το Υπ.Πολιτισμού αναγνωρίζει το Μουσείο Διστόμου

Στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο βρέθηκε χτες κλιμάκιο της Βουλής, μαζί με το βουλευτή Βοιωτίας, Νίκο Θηβαίο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια πρώτη αποτύπωση της κατάστασης του Μουσείου σε κτηριακό και εκθεσιακό επίπεδο. Στόχος της επιτόπιας επιθεώρησης των χώρων είναι η πιστή καταγραφή και εκπόνηση σχεδίου για την παροχή υλικοτεχνικής συνδρομής από τη Βουλή, όχι […]

19 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο βρέθηκε χτες κλιμάκιο της Βουλής, μαζί με το βουλευτή Βοιωτίας, Νίκο Θηβαίο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια πρώτη αποτύπωση της κατάστασης του Μουσείου σε κτηριακό και εκθεσιακό επίπεδο.

Στόχος της επιτόπιας επιθεώρησης των χώρων είναι η πιστή καταγραφή και εκπόνηση σχεδίου για την παροχή υλικοτεχνικής συνδρομής από τη Βουλή, όχι μόνο για την αναβάθμιση της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου αλλά και για την ένταξή του στη διαδικασία Αναγνώρισης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από την αποδοχή του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, της πρότασης του Νίκου Θηβαίου για την συνδρομή της Βουλής στη δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου και τη διάσωση της Ιστορικής Μνήμης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024