“Μια πατρίδα για τον Σκαρίμπα” από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Σούλας Παπαγεωργοπούλου – Ιωαννίδη, με τίτλο “Μια πατρίδα για τον Σκαρίμπα” θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Το βιβλίο που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβάνει χρονογραφήματα, ποιήματα, κριτική και άρθρα από την καθημερινή εφημερίδα “Πατρίς”, η οποία […]

13 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Σούλας Παπαγεωργοπούλου – Ιωαννίδη, με τίτλο “Μια πατρίδα για τον Σκαρίμπα” θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Το βιβλίο που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβάνει χρονογραφήματα, ποιήματα, κριτική και άρθρα από την καθημερινή εφημερίδα “Πατρίς”, η οποία κυκλοφόρησε στη Χαλκίδα το 1957, με επίτιμο διευθυντή τον Γιάννη Σκαρίμπα, ενώ στόχος του βιβλίου είναι να συμβάλλει στη μελέτη του έργου και της δραστηριότητας του ξεχωριστού αυτού λογοτέχνη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα, Κώστας Μπαϊρακτάρης, ο φιλόλογος, Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος και η καθηγήτρια φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεωργία Λαδογιάννη, ενώ το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο φιλόλογος και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Μανώλης Στεργιούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024