, ,

«Όλα στο Φως» για δυναμική εκκίνηση του Ορχομενού οραματίζεται ο Σταύρος Χριστακάκης

Την επίσημη υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Ορχομενού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε γνωστή, χτες από το Δημαρχείο της πόλης ο Σταύρος Χριστακάκης, ως επικεφαλής της παράταξης “Πορεία Προοπτικής”. Ως οικονομολόγος αλλά και έμπειρος αυτοδιοικητικός, μετρώντας δύο δεκαετίες στην ενεργό ενασχόληση με τα κοινά, ο Σταύρος Χριστακάκης πήρε το λόγο φέροντας υπό μάλης […]

17 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Την επίσημη υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Ορχομενού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε γνωστή, χτες από το Δημαρχείο της πόλης ο Σταύρος Χριστακάκης, ως επικεφαλής της παράταξης “Πορεία Προοπτικής”.

Ως οικονομολόγος αλλά και έμπειρος αυτοδιοικητικός, μετρώντας δύο δεκαετίες στην ενεργό ενασχόληση με τα κοινά, ο Σταύρος Χριστακάκης πήρε το λόγο φέροντας υπό μάλης όλες τις “αμαρτωλές” υποθέσεις του παρελθόντος που βύθισαν τον Ορχομενό στην απαξίωση και τη μιζέρια… ξεκαθαρίζοντας ότι η δυναμική εκκίνηση ενός σύγχρονου Δήμου είναι εφικτή όταν η επόμενη δημοτική αρχή Θα μπορεί και Θα θέλει να απαλλαγεί από βαρίδια του παρελθόντος, φέροντάς τα “Όλα στο φως”.

Καταγγέλοντας δημόσια την απόπειρα πολιτικής του εξόντωσης με φόντο την επίμονη συλλογή στοιχείων της πρώην, υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησςη Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ορχομενού, έθεσε στη διάθεση όλων των Ορχομενίων το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που συντάχθηκε και έφθασε στα χέρια του Εισαγγελέα… αλλά αναίτια (αν όχι ύποπτα) κατέληξε στο αρχείο.

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, σε αυτή την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι στην προκειμένη όλοι οι ισχυρισμοί περί ελλειμματικών Ταμείων που οδήγησαν σε λουκέτο την επιχείρηση έχουν καταπέσει, φέροντας στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

 

Όσοι, κατά τον κ.Χριστακάκη, δεν έχουν να καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον του Δήμου διασπείρουν κακοήθειες και στοχοποιούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αποκρύπτοντας πολύτιμα στοιχεία από το 2002 μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα την παράνομη ανέγερση Ναού στο Κοιμητήριο Ορχομενού που μοιραία έμεινε ημιτελής.

Για όλες τις υποθέσεις που θα αναζητήσει επιμερισμό ευθυνών εάν αναλάβει τα ηνία του Δήμου, ο Σταύρος Χριστακάκης δεσμεύτηκε να ρίξει άπλετο φως, καθώς όπως είπε υπάρχει τρόπος να γεφυρωθεί το χάσμα στην κοινωνία των πολιτών και της Αυτοδιοίκησης.

 

“Σας καλώ” είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού, ” να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε την Προοπτική Πραγματικότητα. Μπορούμε να αλλάξουμε το σκηνικό της απαξίωσης και της μιζέριας. Μπορούμε Όλοι Μαζί να Πετύχουμε πολλά. Μπορούμε εάν εμπιστευθούμε τις δυνάμεις μας και ανθρώπους που γνωρίζουν”.

“Ο δήμος είναι ο κινητήριος μοχλός για καλύτερες μέρες. Πρέπει να γίνει σύγχρονος και ισχυρός. Να απαλλαγεί από μικροκομματικά συμφέροντα και να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους του δημότες” ανέφερε πριν παρουσιάσει το οραματικό πλαίσιο της πρότασής του για το Δήμο Ορχομενού.

 

Οι τομείς στους οποίους δεσμεύτηκε να αφήσει το αποτύπωμά του από το τιμόνι του Δήμου Ορχομενού είναι

– Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με λειτουργικές γειτονιές, πράσινο, παιδικές χαρές, κυκλοφοριακό, προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους από ΑμεΕΑ, φιλοζωική πολιτική, αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων… με βασική προϋπόθεση την αποκατάσταση της αισθητικής ως κοινωνικό και αναπτυξιακό αγαθό

– Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και ντόπιων επιστημόνων

– Ενεργειακή αναβάθμιση με βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε δημόσια και σχολικά κτίρια

– Αναπτυξιακή διαχείριση απορριμμάτων, ύδρευσης και αποχέτευσης

– Αξιοποίηση – εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας με στόχο τη βιωσιμότητα του Δήμου και τις μελλοντικές επενδύσεις

Στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, με εφαρμογή δοκιμασμένων μεθόδων στήριξης του επιχειρείν, όπως απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη νέων επαγγελματιών για μια 3ετία που πρώτος εφάρμοσε με επιτυχία ο Δήμος Καρπενησίου.

– Τουριστική Ανάπτυξη του δήμου με σύγχρονη θεώρηση… βελτίωσης υποδομών, σε επίπεδο εγκαταστάσεων και τεχνολογίας όπως δωρεάν wi-fi με μεγάλες ταχύτητες κλπ

– Αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για αναπλάσεις και “φιλικό” ηλεκτροφωτισμό

– Στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με πρώτη τη δυναμική διεκδίκηση δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου και την εξασφάλιση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ