Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία 193 ψήφων από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την προστασία της υποθηκευμένης πρώτης κατοικίας για όσους έχουν «κόκκινα δάνεια», στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από το σύνολο των 231 παρόντων βουλευτών, οι 194 τάχθηκαν υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο […]

29 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία 193 ψήφων από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την προστασία της υποθηκευμένης πρώτης κατοικίας για όσους έχουν «κόκκινα δάνεια», στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Από το σύνολο των 231 παρόντων βουλευτών, οι 194 τάχθηκαν υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσωματώθηκαν οι βασικές αρχές της τροπολογίας, ενώ 33 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία και 4 δήλωσαν «παρών».

Στα υπόλοιπα άρθρα, από 69-84, που αφορούν επιμέρους ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, 192 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, 33 ψήφισαν ΟΧΙ και 6 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Χρυσής Αυγής την καταψήφισαν. Οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024