Σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός στο Δήμο Θήβας

Στη συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων προβαίνει ο Δήμος Θήβας για τις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές ορίζοντας το έργο και τις αρμοδιότητές τους, όπως αυτές προβλέπονται από τις διατάξεις του Νόμου 3870/2010. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τους […]

8 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Στη συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων προβαίνει ο Δήμος Θήβας για τις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές ορίζοντας το έργο και τις αρμοδιότητές τους, όπως αυτές προβλέπονται από τις διατάξεις του Νόμου 3870/2010.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ότι, συγκροτούνται Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μέλη ένας εκπρόσωπος (μέλος) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Προϊστάμενος της Α’ ΔΟΥ στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατά περίπτωση, ανάλογα με το αντικείμενο της συζήτησης και υπό την προϋπόθεση να μην είναι υποψήφιοι.

Έργο της Επιτροπής είναι η ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3870/2010 και των σχετικών κανονιστικών πράξεων που αφορούν στους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, ήτοι στον έλεγχο των εγγράφων και επώνυμων καταγγελιών σχετικά με την προεκλογική προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων και στον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024