,

Στους κορυφαίους του Επιχειρείν ElvalHalcor και Chipita από τη Στερεά

Στους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες και μάνατζερ που βρίσκονται στο τιμόνι εταιριών πρότυπα για την αναπτυξιακή τους πορεία και τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν, απονεμήθηκαν για τρίτη χρονιά τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards». Πρόκειται για τους πρωταθλητές της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής που με προσεκτικό σχεδιασμό επεκτάθηκαν εντός και εκτός συνόρων και κατέκτησαν νέες αγορές. […]

19 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Στους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες και μάνατζερ που βρίσκονται στο τιμόνι εταιριών πρότυπα για την αναπτυξιακή τους πορεία και τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν, απονεμήθηκαν για τρίτη χρονιά τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards».

Πρόκειται για τους πρωταθλητές της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής που με προσεκτικό σχεδιασμό επεκτάθηκαν εντός και εκτός συνόρων και κατέκτησαν νέες αγορές. Που στήριξαν την ελληνική οικονομία σε δύσκολες στιγμές και πάνω από όλα την κοινωνία, στηρίζοντας και εμπνέοντας το ανθρώπινο δυναμικό του.

Μεταξύ των πρωτοπόρων που βραβεύτηκαν ήταν η «Πλαίσιο Computers» για τη Λειτουργική και Επιχειρησιακή βελτίωση που πέτυχε. Η «Jumbo AEΕ» για την ενδεδειγμένη Ανάπτυξη προϊόντων και αγορών. Για την Εταιρική κουλτούρα που επέδειξε άψογα συνεργαζόμενη με το Ανθρώπινο Δυναμικό της, βραβεύτηκε επίσης η «B.Καυκάς ΑΕ».

Για την Εταιρική και Κοινωνική της Ευθύνη βραβεύτηκε η «Χήτος ΑΒΕΕ -Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι», με τον πρόεδρο Νίκο Χήτο να αφιερώνει το βραβείο στους 350 εργαζόμενους της εταιρίας. Στην κατηγορία Ψηφιακή Εξέλιξη το βραβείο δόθηκε στον «Όμιλο ΟΤΕ»

Για την επενδυτική της προσήλωση μέσω της συνεχούς καινοτομίας, στην ανταγωνιστικότητα και στη βιώσιμη ανάπτυξη, βραβεύτηκε ο Στερεοελλαδίτης Κολλοσός «ElvalHalcor SA».

Ασημίνα Τζίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ELVIAL S.A. Δημήτρης Κυριακόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ElvalHalcor A.E. (Νικητής 2019) Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ElvalHalcor SA Δημήτρης Κυριακόπουλος, κατά την παραλαβή του Βραβείου, έδωσε έμφαση στην καθοριστική συμβολή των ανθρώπων της εταιρίας που με υψηλή εξειδίκευση, τεχνογνωσία, ομαδικότητα και αφοσίωση συμβάλλουν καθοριστικά στην υλοποίηση του οράματός της.

“Η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της ElvalHalcor”, όπως διευκρίνησε, “βασίζεται στην έντονα εξωστρεφή εμπορική παρουσία της σε πάνω από 102 χώρες σε όλο τον κόσμο, στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνογνωσίας καθώς και στις συνεχείς επενδύσεις.

Στόχος μας είναι η διαρκής πρωτοπορία, σε παγκόσμιο επίπεδο, με μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που υλοποιούμε, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στα προϊόντα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor”.

“Στα επόμενα δύο χρόνια” όπως αποκάλυψε ο κ.Κυριακόπουλος, “η εταιρία θα πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 200 εκ. ευρώ. Η ElvalHalcor πιστεύει και επενδύει σταθερά στην Ελλάδα. Έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Στηρίζοντας τις εξαγωγές και την απασχόληση, συνεισφέρουμε έτσι στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας”.

Στην κατηγορία Επιχειρηματική Αριστεία, πρωταθλητικές επιδόσεις σημείωσε μια ακόμη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Στερεάς, η «Chipita SA».

Για την επιτυχημένη πορεία της Chipita μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, την οποία απέδωσε καθαρά στο ανθρώπινο δυναμικό της που με πολύ κόπο, όπως είπε, προσπάθεια και αμέτρητα ταξίδια στις χώρες που συνεργάζεται χάρισαν στην επιχείρηση αυτή τη διάκριση.

Στόχος της εταιρείας, όπως αποκάλυψε, είναι η είσοδος σε κάποιο ξένο χρηματιστήριο, ταυτόχρονα με το ελληνικό και η κατασκευή εργοστασίων  στο Μεξικό και στη Σλοβακία που πιθανώς να είναι και το μεγαλύτερο του είδους στην Ευρώπη. Και τη στιγμή που καταστρώνονται πλάνα για τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου στη Ρωσία, άμεσα ξεκινά η δημιουργία ενός εργοστασίου στην Ινδία, την ώρα που η Chipita έχει συνεταιριστεί με τη μεγαλύτερη εταιρεία μπισκότων στη χώρα, ο οποία σε καθημερινή βάση έχει πρόσβαση σε 4,5 εκατ. μαγαζιά.

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ (Νικητής2018), 2. Σπύρος Θεοδωρόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος, CHIPITA S.A. (Νικητής 2019), Βασίλης Καζάς Διευθύνων Σύμβουλος GRANT THORNTON, Νικόλαος Καραμούζης Πρόεδρος EUROBANK

Στη μακρόχρονη ιστορία της Chipita και στις προοπτικές της, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Eurobank και πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Νικόλας Καραμούζης, που ως εμπνευστής (μαζί με τον Βασίλειο Καζά της Grant Thornton) των βραβείων, απήυθυνε χαιρετισμό αλλά και τον αποχαιρετιστήριο λόγο του παραλαμβάνοντας ένα αναμνηστικό δώρο που του χάρισαν.

Δεδομένου ότι ο κ.Καραμούζης είχε ανακοινώσει από καιρό ότι αποχωρεί τέλος Μαρτίου από το τιμόνι της Euroban και της ΕΕΤ, η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε εκείνον. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας καλώντας τον πρόεδρο για να τον τιμήσουν, σχολίασε, “Ο Νίκος Καραμούζης δεν χρειάζεται συστάσεις. Η παρουσία του στην προεδρία της Eurobank αλλά και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είναι μια δίκαιη κατάληξη μιας μακράς και άκρως επιτυχημένης πορείας, η οποία συνδέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την τράπεζά μας».

Ο κ. Καραμούζης συγκινημένος, παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό δώρο, αφιέρωσε τη διάκριση αυτή στα τέσσερα παιδιά του που αποτελούν για τον ίδιο πηγή ζωής και στη σύντροφό του Ιωάννα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες με τους οποίους, όπως είπε, «μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και στα καλά και στα δύσκολα» και το προσωπικό της Eurobank.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024