Συνεδριάζει την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Θήβας – τι θα συζητηθεί

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου θα συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, με μια πλούσια ατζέντα θεμάτων και μεταξύ αυτών την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε Ύπατο και Μουρίκι, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 7: το απόγευμα. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ 1. Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θηβαίων […]

12 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου θα συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, με μια πλούσια ατζέντα θεμάτων και μεταξύ αυτών την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε Ύπατο και Μουρίκι, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 7: το απόγευμα.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

1. Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2019.

2. Έγκριση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θήβας, όσον αφορά α) την τριγωνική έκταση που οριοθετείται προς Βορρά από το δρόμο που οδηγεί στην πύλη του στρατοπέδου ανατολικά από τον οριοθετημένο χώρο του στρατοπέδου και δυτικά από την ΠΕΟ Θηβών – Ελευσίνας, από περιοχή ειδικών χρήσεων (ΠΕΧ 1) σε Οικιστική Περιοχή Παραγωγικών Δραστηριοτήτων προς Πολεοδόμηση (ΟΑ5.2) και β) το ύψος των θερμοκηπίων στις περιοχές γεωργικής γής (ΠΕΠ Δ1), σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 24/31-5-85.

3. Λήψη απόφασης για την ονοματοθεσία ανωνύμων μέχρι σήμερα οδών στις Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Τάχι Θηβών, μετά από την υπ’ αριθ. 1/2019 γνωμοδότηση της επιτροπής του άρθρου 8 του Ν.3463/06.

4. Λήψη απόφασης για την απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης κατά μήκος της δυτικής πλευράς της οδού Σολωμού στο Κολωνάκι Θηβών (σχετ. η υπ’αριθ. 8/2019 απόφαση Επ.Π.Ζ.)(απόλυτη πλειοψηφία).

5. Έγκριση για την απαγόρευση της στάθμευσης επί της οδού Πελοπίδου σε μήκος 2,00μ. μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

6. Έγκριση μεταφοράς του Γραφείου Αντιπολίτευσης στο χώρο της χορωδίας, για υπηρεσιακούς λόγους.

7. Έγκριση για την εξειδίκευση : α) της πίστωσης που είναι γραμμένη στον Κ.Α. 30.6262.16 με τίτλο «Εργασίες Αντιμετώπισης Ζημιών Εκτάκτων Καταστάσεων» και β) της πίστωσης που είναι γραμμένη στον Κ.Α. 30.6662.01 με τίτλο : «Υλικά συντήρησης & επισκευής λοιπών εγκαταστάσεων», σύμφωνα με το άρθρο 50 παρ. 1 περ. ε’ του Ν.3852/2010).

8. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ».

9. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών των επιτροπών παραλαβής έργων του ν.3669/2008, για το έτος 2019.

10. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων» και ανάκληση της προηγουμένης υπ’ αριθ. 20/2019 Α.Δ.Σ. επί του θέματος.

11. Ορισμός δυο δημοτικών συμβούλων ως μελών της επιτροπής εκτίμησης ακαταλληλότητας οχημάτων.

12. Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας (Δ.Ο.Θ.) και του Δήμου Θηβαίων και υποβολή αιτήματος επιχορήγησης του ΝΠΔΔ «Δ.Ο.Θ.» για την πράξη με τίτλο : «Προσαρμογή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Θήβας στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Υπουργού Εσωτερικών με τίτλο : «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017».

13. Λήψη απόφασης για τη διενέργεια ημερίδας στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2010» πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» και εξειδίκευση σχετικής πίστωσης.

14. Αποδοχή έγκρισης της πράξης με τίτλο : «Αποκατάσταση υποδομών στην Τ.Κ. Μουρικίου – Υπάτου του Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο της ΣΑΕ 055 «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της Χώρας» στο ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου διαχειριστή.

15. Λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση με τον ΣΠΟΑΚ «Ο ΑΡΙΩΝ» διημερίδα στη Θήβας στις 29 & 30 Μαρτίου 2019 με θέμα : «Κορινθιακός Κόλπος : Πολιτιστική Κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη» και εξειδίκευση της σχετικής πίστωσης.

16. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση καταστημάτων ιδιοκτησίας Ο.Ε.Κ. στο Δήμο Θηβαίων σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ν.4315/2014.

17. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή ή μη και άλλου υπαλλήλου της Τ.Υ. στην επιτροπή χαρακτηρισμού εδαφών του έργου : «Κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Τ.Κ.Υπάτου του Δ.Θηβαίων».

18. Λήψη απόφασης για τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση του καταστήματος με αριθμ. 10 στη Δημοτική Αγορά.

19. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση αιθουσών του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ελλοπίας στους συλλόγους «Α.Ο. Ελλοπιακός», «Απανταχού Φιλοπροόδων Ελλοπίας» και «Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας», με σκοπό τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, και χώρου τέλεσης πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.(Σχετ. η υπ’ αριθ. 1/2019 απόφαση του Τ.Κ. Ελλοπίας).

20. Λήψη απόφασης για α) τη διενέργεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου και β) την συμμετοχή του Δήμου στην τοπική εορτή του πολιούχου της Θήβας Αγ. Ιωάννη του Καλοκτένη και εξειδίκευση της σχετικής πίστωσης.

21. Αποδοχή ποσού 101.150,00 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά «Κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2019» και κατανομή του (χρημ. Εντολή 13559/2019)».

22. Έγκριση πρωτοκόλλων Παραλαβής διαφόρων εργασιών του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024