Χέι και κοντοσούβλι γίγας στην Αμφίκλεια την Κυριακή

Οι Απόκριες στην Αμφίκλεια μυρίζουν πάντα παράδοση και κοντοσούβλι. Στην πόλη της Αμφίκλειας, το προτελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, γίνεται κάτι πραγματικά μοναδικό: η κάθε γειτονιά ανάβει τη δική της φωτιά, ενώ οι κουδουνοφόροι μεταμφιεσμένοι ξορκίζουν το κακό για να έρθει η Άνοιξη χωρίς εμπόδια. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι εκδηλώσεις κορυφώνονται, με το παραδοσιακό […]

6 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Οι Απόκριες στην Αμφίκλεια μυρίζουν πάντα παράδοση και κοντοσούβλι.

Στην πόλη της Αμφίκλειας, το προτελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, γίνεται κάτι πραγματικά μοναδικό: η κάθε γειτονιά ανάβει τη δική της φωτιά, ενώ οι κουδουνοφόροι μεταμφιεσμένοι ξορκίζουν το κακό για να έρθει η Άνοιξη χωρίς εμπόδια.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι εκδηλώσεις κορυφώνονται, με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς (Χέι), τόσο στις γειτονιές του χωριού, όσο και στο μεγάλο Χέϊ, στην πάνω Πλατεία του χωριού, με χορούς κουδουνοφόρων μασκαράδων, με τύμπανα και πνευστά.

Τέλος, την Κυριακή της Τυρίνης παρασκευάζεται από το πρωί ένα κοντοσούβλι γίγας, μήκους 120 μέτρων, το οποίο δίνει τον τόνο, τη μυρωδιά και τη γεύση που μόνο στη Ρούμελη γνωρίζουν να δίνουν.

Έτσι, αυτή τη Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, από τις 10:00 η Κεντρική πλατεία Αμφίκλειας θα μυρίζει κοντοσούβλι, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής του Γιάννη Τσαπρούνη!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024