Παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου στην Τοπική Κοινότητα Ανθηδόνας, η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού, Αναστάσιου Τουλίτση, που έχασε τη ζωή του το 2016 κατά την ώρα του καθήκοντος μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, όταν στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, κατέπεσε το ελικόπτερο που επέβαιναν, στη νήσο Κίναρο.
Στη διάρκεια της τελετής, που έγινε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Νικόλαου Τσουνή, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σίμου Κεδίκογλου, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Φάνη Σπανού και άλλων εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του δήμου Χαλκιδέων, ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης.
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Αναστάσιο Τουλίτση ως ηρωικό κυβερνήτη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ως ένα νέο γεμάτο ζωντάνια, ανθρωπιά και αλληλεγγύη, με ηθικές αξίες, όνειρα και ιδανικά, με υψηλό φρόνημα και θάρρος.
“Όλοι μιλούν για τη γενναιότητα, την ακεραιότητα της προσωπικότητάς του, το ήθος, το χαρακτήρα του και εξυμνούν τη συμπεριφορά του ως συναδέλφου, οικογενειάρχη και φίλου.
Για όλους τους υπηρετούντες τις ένοπλες Δυνάμεις, ο Αναστάσιος Τουλίτσης αποτελεί άσβεστο λίχνο για την υπεράσπιση και εκτέλεση του καθήκοντος προς την κοινωνία και την πατρίδα, με ιδεώδη, ιδανικά, μεγαλοψυχία και αυταπάρνηση” τόνισε ο κ. Παγώνης, κάνοντας παράλληλα λόγο για πρότυπο αξιωματικού, που βρισκόταν πάντα σε ετοιμότητα, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή.
Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Χαλκιδέων, σημείωσε πως το μνημείο αυτό που φέρει την προτομή του ήρωα Αναστασίου Τουλίτση, αποτελεί την ελάχιστη ηθική υποχρέωση απέναντι στη μνήμη του, στην οικογένειά του αλλά και στην ίδια την κοινωνία, που πρέπει να τιμά και να παραδειγματίζεται από τον ηρωισμό όσων έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα.



