Δήμος Καρπενησίου: αυτή τη Κυριακή, ετοιμαστείτε για Πολιορκία

Προβολών συνέχεια για το Δήμο Καρπενησίου, ο οποίος επανέρχεται με μια δυνατή Ελληνική Παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, τη Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο  Καρπενησίου και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ιστορικής ταινίας “Πολιορκία”. Η «Πολιορκία» είναι η δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους της Aratos Films, μετά […]

5 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Προβολών συνέχεια για το Δήμο Καρπενησίου, ο οποίος επανέρχεται με μια δυνατή Ελληνική Παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, τη Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο  Καρπενησίου και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ιστορικής ταινίας “Πολιορκία”.

Η «Πολιορκία» είναι η δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους της Aratos Films, μετά την «Έξοδο 1826». Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δη στο ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

Δείτε εδώ το trailer:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-D_fTkwDjmE[/embedyt]

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024