Λαμία: Διήμερο καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Λαμιέων με τα Εικαστικά του Εργαστήρια και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδος συνδιοργανώνουν καλλιτεχνικό διήμερο αφιέρωμα με τίτλο «Αδέσποτοι Φίλοι» που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου 2019 στην πλατεία Λαού της πόλης μας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα του διήμερου εκδηλώσεων, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων […]

1 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Ο Δήμος Λαμιέων με τα Εικαστικά του Εργαστήρια και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδος συνδιοργανώνουν καλλιτεχνικό διήμερο αφιέρωμα με τίτλο «Αδέσποτοι Φίλοι» που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου 2019 στην πλατεία Λαού της πόλης μας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα του διήμερου εκδηλώσεων, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, περιλαμβάνει:

Παρασκευή 5 Απριλίου:

Εικαστικό δρώμενο, με Λαμιώτες καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ, έργα που είναι αφιερωμένα στους αδέσποτους φίλους μας. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Νίκος Αδάμ, Σουζάνα Αθανασιάδου, Αθανάσιος Ανδρούτσος, Νίκη Βλάχου, Πηνελόπη Καστρίτση, Κώστας Κουτλής, Δημήτρης Κυρίτσης, Ντίνος Μιχελής, Γιώργος Ντούλιας, Καίτη Πετρίκη, Αθανάσιος Σφήκας, Εύη Τσιντζέλη, Μιχάλης Χατζάκης, Βάσω Ψυχογιού.
Παράλληλα θα εκτίθενται έργα που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων. Η πρώτη βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία με το Λαμιώτικο συγκρότημα των “BearTheWay” που θα ξεκινήσει στις 9:00 μ.μ.

Σάββατο 6 Απριλίου:

Η δεύτερη ημέρα του καλλιτεχνικού αφιερώματος, θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 με το εικαστικό δρώμενο και την έκθεση των έργων από τους μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων να συνεχίζεται, υπό τους ήχους μουσικής, στην πλατεία Λαού.

Η 4η Απριλίου είναι ημέρα αφιερωμένη από το 2010 στο σκοπό της ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για τα αδέσποτα ζώα που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Το φαινόμενο της αύξησης των αδέσποτων ζώων δυστυχώς όλο και μεγεθύνεται στη χώρα μας εξαιτίας, κυρίως, της ανθρώπινης αμέλειας.

Ο Δήμος Λαμιέων υλοποιεί από το 2016 πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση και η εφαρμογή του Ν.4039/2012. Εξασφαλίζουμε την ιατρική περίθαλψη και διατροφή των ζώων, την καθαριότητα του Κέντρου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, την περισυλλογή, στείρωση, ηλεκτρονική καταγραφή και επανένταξη των ζώων σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος.

Ενδεικτικά από το 2016 έως και το 2018, έχουν γίνει 925 εμβολιασμοί λύσσας ζώων, 1.800 αποπαρασιτώσεις, 1.120 στειρώσεις, 1.200 ηλεκτρονικές σημάνσεις, 279 υιοθεσίες και έχουν τοποθετηθεί 15 ταΐστρες εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου για τη σίτιση επανενταγμένων σκύλων, ενώ από το 2017 καθιερώσαμε την Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας.

Τέλος, διενεργούμε από το 2016 καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών με έντυπο υλικό και μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) «Άνθρωποι και ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» που παρουσιάζουμε στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία από τον Απρίλιο 2017, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024