Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ 2019 ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλιου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα η ακολουθία του έκτου, και τελευταίου για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρουσίασε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον αποψινό ομιλητή, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σιλουανό Πεπονάκη, […]

15 Απριλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλιου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα η ακολουθία του έκτου, και τελευταίου για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρουσίασε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον αποψινό ομιλητή, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σιλουανό Πεπονάκη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Μαυροματίου Θηβών, ο οποίος, ανέπτυξε την σημασία της μετάνοιας, ως βιαίας πνοής στην καρδιά του ανθρώπου και την πραγμάτωση του παραδείσου δι’ αυτής.

Όπως και άλλοτε, ο π. Σιλουανός θέρμανε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με την παντός είδους συμβολή και την παρουσία τους στην καλή έκβαση των λατρευτικών εκδηλώσεων και ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν με χαρά την Ανάσταση του Χριστού μας.

Και φέτος οι συνάξεις των κατανυκτικών Εσπερινών ολοκληρώθηκαν στον περικαλλή και πάντα φιλόξενο Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024