Ολοκληρώθηκε η αποστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας στο Βερολίνο

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική αποστολή των 10 δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος Erasmus plus, με τίτλο: «ΙΝ.TO.LAW. ΙΝnovative management TOols of European LAW firms». Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, που αφορούσε κυρίως τα καινοτόμα εργαλεία […]

11 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική αποστολή των 10 δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος Erasmus plus, με τίτλο: «ΙΝ.TO.LAW. ΙΝnovative management TOols of European LAW firms».

Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, που αφορούσε κυρίως τα καινοτόμα εργαλεία διοίκησης και ανάπτυξης που αξιοποιούν οι δικηγορικές εταιρείες στο Βερολίνο αλλά και τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης στη Γερμανία, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν Study visits σε δικηγορικές εταιρείες όπως οι LACORE Rechtsanwälte, HÄRTING Rechtsanwälte Part GmbB, Herbst-Broecker, Hufschmidt Rechtsanwälte στο Υπουργείο δικαιοσύνης (German Federal Ministry of Justice), σε δικαστήριο της περιοχής(Amtsgericht Tiergarten), όπου μάλιστα είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις, όπως στο Central Prison of the Ministry of State Security(Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen) κ.α.

Αρωγός και συμπαραστάτης στην υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. εγκριθέντος σχεδίου, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-Εθνικός Φορέας διαχείρισης των προγραμμάτων Erasmus + στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουλίου 2024