“Πρόταση Ευθύνης”: Επίσκεψη Νίκου Σταυρογιάννη σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου

Με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών και οικονομικών συλλογικών φορέων της πόλης και του Νομού, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Πρόταση Ευθύνης». Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Οικονομικό Επιμελητήριο (8ο Π.Τ. Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας), το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας  […]

9 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών και οικονομικών συλλογικών φορέων της πόλης και του Νομού, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Πρόταση Ευθύνης».

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Οικονομικό Επιμελητήριο (8ο Π.Τ. Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας), το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας  και τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας όπου συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης με τους Πρόεδρους και τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Ο κ. Νίκος Σταυρογιάννης σημειώνει:

«Το Οικονομικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας αποτελούν τον οικονομικό και επιχειρηματικό πνεύμονα του τόπου μας.

Σχεδόν σε απόγνωση, τα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης, αντιμετωπίζουν με αγωνία αλλά και με δυσπιστία κάθε «υπόσχεση» ή πρόταση. Εξάλλου κι εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει «μαγικό ραβδί» που μέσα σε λίγο χρόνο θα διορθώσει τα πάντα. Η πρόοδος έρχεται μόνο με σχέδιο, μεθοδική δουλειά, αφοσίωση στο στόχο και σταθερά βήματα.

Από την αρχή, επιδιώξαμε και πετύχαμε να έχουμε συνεργασία με όλους.

Δεν σταθήκαμε στις θεωρητικές αναλύσεις των προβλημάτων. Ακολουθήσαμε άλλη λογική καταρτίζοντας, μαζί με τον εμπορικό κόσμο, ρεαλιστικό σχέδιο με δομημένα βήματα. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε αυτή την εποικοδομητική συνεργασία στην επόμενη τετραετία, την τετραετία της υλοποίησης και ολοκλήρωσης του σχεδίου μας για μια πόλη σύγχρονη, έξυπνη για τους κατοίκους και ελκυστική για τους επισκέπτες.

Υποβάλαμε πρόταση για την δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λαμίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, όπου συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου με προϋπολογισμό 1.400.000 € για επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμους του κέντρου.

Μέσα από τη διαβούλευση που κάναμε για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής ΒΑΑ με προϋπολογισμό 10.000.000 €, ενσωματώσαμε σχεδόν όλες τις προτάσεις των επιχειρηματικών και εμπορικών φορέων με έργα υποδομής από τις εισόδους της πόλης μέχρι το Κάστρο.

Μεταξύ άλλων περιέχει: αναπλάσεις των πλατειών Πάρκου και Λαού, ήπιες πεζοδρομήσεις στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου και στην πλατεία Πάρκου, ανάπλαση δημοτικού παρκινγκ στην Αγ. Νικολάου, ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών τουρισμού, στήριξη της επιχειρηματικότητας και καταπολέμησης της ανεργίας, μέσα από τη λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου ανέργων και δράσεις κατάρτισης και ενημέρωσης και πολλά άλλα.

Πετύχαμε την παραχώρηση της ΠΕΛ στο Δήμο Λαμιέων με τη δημιουργία Ανώνυμης Αναπτυξιακής των ΟΤΑ, καταρτίζοντας ρεαλιστικό πλάνο για συνεχή λειτουργία της Έκθεσης με κλαδικές εκθέσεις, με μόνιμο συνεδριακό κέντρο, λειτουργία Πάρκου Καινοτομίας σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο και Ερευνητικούς Φορείς, φιλοξενία εκδηλώσεων, λειτουργία λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων κ.α. Ακόμα, δημιουργούμε κόμβο αθλητισμού με την κατασκευή του Κλειστού κολυμβητηρίου, την ενεργειακή αναβάθμιση του Χαλκιοπούλειου και την αποπεράτωση του Σταδίου της Καμαρίτσας προκειμένου η Λαμία να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024