Έτοιμα τα βουλευτικά ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Στερεά

Την πλήρη ικανοποίησή του για το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης για την ευρωβουλή εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της “κλειστής” συνεδρίασης των “γαλάζιων” τομεαρχών. “Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε οκτώ ευρωβουλευτές. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι πρώτο και η Νέα Δημοκρατία είναι […]

27 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την πλήρη ικανοποίησή του για το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης για την ευρωβουλή εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της “κλειστής” συνεδρίασης των “γαλάζιων” τομεαρχών.

“Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε οκτώ ευρωβουλευτές. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι πρώτο και η Νέα Δημοκρατία είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα στο ΕΛΚ. Το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν”, σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας στη στρατηγική της οδού Πειραιώς, τη χαρακτήρισε ορθή και, ταυτόχρονα, αποτελεσματική. “Αποδείχθηκε ότι μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την ακροδεξιά και την ίδια στιγμή να διευρυνθεί προς το κέντρο. Έχουμε εκλέξει από την πρώτη Κυριακή πέντε περιφερειάρχες και μπορούμε κάλλιστα να κερδίσουμε δώδεκα από τις 13 περιφέρειες στο δεύτερο γύρο”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών και των στελεχών κυρίως στις περιφέρειες που έχουν απέναντι αντιπάλους άλλων κομμάτων με ιδιαίτερη έμφαση και στην Πελοπόννησο.

“Είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι από την ανάλυση των exit polls προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και κυρίως στην ομάδα 17-24. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει μέλλον και ότι δεν απευθύνεται μόνο στους μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι του”, σημείωσε.

Αναφορά έγινε και στην αυτοδυναμία, γιατί κάποιοι έθιξαν το ζήτημα ότι στα παράθυρα γίνεται αυτό το ερώτημα. “Δε θέλω να βάζετε ποσοτικούς στόχους Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει ότι ακόμη και εάν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις. Το διακύβευμα των εκλογών θα το προσδιορίσω ο ίδιος με τοποθέτηση μου εντός της εβδομάδας. Θέλω να παραμείνουμε μετριοπαθείς. Να είναι μετριοπαθής ο λόγος μας”, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης και διεμήνυσε ότι η οδός Πειραιώς δε θα μπει στον πειρασμό της παροχολογίας.

“Δε θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές. Δε θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών για όσα μπορούμε να κάνουμε. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και για τις τρεις βασικές δεσμεύσεις μας. Μείωση φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια. Καθώς και για ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Οι υποψήφιοι της Στερεάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα “γαλάζια” ψηφοδέλτια για τη “μάχη” των εθνικών εκλογών θα κλειδώσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα ανακοινωθούν άμεσα. Κύκλοι της Πειραιώς διευκρίνισαν ότι σ’ αυτά δεν πρόκειται να συμμετέχουν ως υποψήφιοι βουλευτές στελέχη που συμμετείχαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές «είτε πήραν 49%, είτε 30%», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Οι πιο πρόσφατες διαρροές φέρουν οι υποψηφιότητες να έχουν κλειδώσει εκτός ελαχίστων περιπτώσεων όπου αναμένονται κάποιες τελευταίες «πινελιές» προκειμένου να ολοκληρωθεί το χωροταξικό παζλ, ανά περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του stereanews.gr και της εφημερίδας ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ, στους πέντε νομούς της Στερεάς οι υποψήφιοι είναι:

ΒΟΙΩΤΙΑ

Εκτός από τον νυν βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα, σίγουροι για το ψηφοδέλτιο είναι οι Γιάννης Καράμπελας και Λευτέρης Κτιστάκης, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλύψουν οι Μιχάλης Γιαννάκης Λουκία Θεοδώρου και Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη.

ΕΥΒΟΙΑ

Στο νομό εκτός από τους Σίμο Κεδίκογλου (νυν βουλευτή) και Κώστα Μαρκόπουλο (πρ. βουλευτή), στις επόμενες θέσεις θα βρεθούν οι Θανάσης Ζεμπίλης, Δημήτρης Αργύρης. Άννα Παππά, Ευαγγελία Μιμίκου. Για την μια θέση στους άνδρες αναμένεται να επιλεχθούν ένας εκ των Νίκο Λυσιγάκη και Γιώργο Μαρίνο, χωρίς να αποκλείεται και ο Γιάννης Μανώλης. Την Τρίτη γυναίκα, λόγω ποσόστωσης δεν έχει αφήσει το κόμμα να διαρρεύσει και αναμένεται να ανακοινωθεί μαζί την επόμενη εβδομάδα.

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Για την Ευρυτανία τα ονόματα είναι γνωστά καθώς τα έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος και είναι ο νυν βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος και οι Κλεομένης Λάππας, Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Για την Φθιώτιδα εκτός από τον νυν βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, στις υπόλοιπες θέσεις θα βρεθούν οι Γιώργος Κοτρωνιάς, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Περλεπές, Τόλης Παπαποστόλου, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου και η Μαρία Τσίρκα.

ΦΩΚΙΔΑ

Τέλος για την Φωκίδα στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν οι Ασπασία Μανδρέκα, Γιάννης Μπουγάς και Δημήτρης Χαλιόρης. Για την τελευταία θέση εξετάζονται και οι υποψηφιότητες των Νίκου Φουσέκη, Παναγιώτη Ευσταθίου και Σπύρου Καβούρη.

Στην Εύβοια πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει και κάποιο όνομα το οποίο αν και γνωρίζουμε δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε πριν την Κυριακή. Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να πούμε είναι η θέση του κόμματος ότι δύσκολα θα επιλεχθεί – αν δεν θεωρείται θέση – οποιοδήποτε στέλεχος που μετείχε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πιό αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ, της προσεχούς Παρασκευής.

Δήλωση Σταϊκούρα για το αποτέλεσμα των Εκλογών

Εξάλλου με σημερινό Δελτίο Τύπου ο βουλευτής Φθιώτιδας, Χρ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, τονίζοντας

«Οι πολίτες της Ελλάδας ψήφισαν.

Οι πολίτες της Φθιώτιδας ψήφισαν.

Έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία το υψηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης και με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαϊκισμός, η αλαζονεία και η δημαγωγία ηττήθηκαν.

Η αλήθεια, η σοβαρότητα και η μετριοπάθεια κέρδισαν.

Οι πολίτες, με την ψήφο τους, γύρισαν τη σελίδα και δρομολόγησαν την αναγκαία πολιτική αλλαγή, με οδηγό τη Νέα Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτή τη νέα ανοδική πορεία της χώρας, καλώ να συμμετάσχουν με ενωτική διάθεση όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες της δημιουργίας και της προσφοράς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024