Μητσοτάκης: Εφόσον ηττηθεί στις Ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας, πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί

Ο Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη – Ήρθε στην εξουσία πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού φωνάζοντας «Go Back κυρία Μέρκελ» και φεύγει με το πούρο στο χέρι, σαλπάροντας με μια θαλαμηγό – Διαχωρισμός που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά η φράση «ή με τους πολλούς ή με την ελίτ» […]

12 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη – Ήρθε στην εξουσία πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού φωνάζοντας «Go Back κυρία Μέρκελ» και φεύγει με το πούρο στο χέρι, σαλπάροντας με μια θαλαμηγό – Διαχωρισμός που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά η φράση «ή με τους πολλούς ή με την ελίτ» –  Μαξίμου: Ξεπέρασε τον εαυτό του

Τη θέση ότι ο Αλέξης Τσίπρας «εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου όπως είμαι βέβαιος, πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές σε 4 εβδομάδες» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.

Εξηγώντας γιατί αυτό θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός το βράδυ των Ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε δύο λόγους:

«Ο πρώτος είναι γιατί το είπε ο ίδιος. Ο ίδιος είπε ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Χάνει, φεύγει. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μας χωρίζουν τέσσερις μήνες από το απώτατο όριο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πρέπει η χώρα να ζήσει τέσσερις μήνες ταλαιπωρίας; Για να περάσει ο κ. Τσίπρας ένα καλοκαίρι πολυτέλειας; Μπορεί να το κάνει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα έχει μπόλικο χρόνο να ξεκουραστεί αν νιώθει κουρασμένος».

«Σηκώνω το γάντι, ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και να έχουμε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Έχω δεσμευτεί να αυξήσω το ποσό για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ

Σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στον τομέα των επιδομάτων ρωτήθηκε στην συνέχεια ο κύριος Μητσοτάκης και ειδικά τι θα κάνει για την λεγόμενη «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο κύριος Τσίπρας.

Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους και να τους πούμε ότι ο κύριος Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη. Θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών, είπε ο κύριος Μητσοτάκης αρχικά και πρόσθεσε πως αναγνωρίζει απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα πάρει κάποιος που έχει ανάγκη, είναι σημαντικό ποσό.

Το σημαντικό όμως είναι, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, πως αν δεν παράγουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πόρους και τόνισε πως «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και έχω δεσμευτεί να αυξήσω τους πόρους στο 1 δισ. ευρώ». Δεν θα ανεχτώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε και πρόσθεσε πως «το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα, αυτό ανακυκλώνει την φτώχεια.

Δεν υποφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, αλλά γι’ αυτούς δεν υπάρχει λέξη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό από την περιοδεία του στην Παιανία, όπου όπως είπε τον πλησίασε ένας συνταξιούχος και του είπε για την σύνταξη Τσίπρα, πως είναι καλοδεχούμενη, αλλά αν τον είχε μπροστά του, θα του έλεγε: «”εύγε” και “φεύγε”»!

Δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε ως βασικό στόχο να μεγαλώσουμε την πίτα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το πώς θα αναδιανείμει τη φτώχεια. Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε ξαφνικά λίγες φοροαπαλλαγές ενώ έχει υπερφορολογήσει όλη την κοινωνία. #Ευρωεκλογές2019

Δεσμεύομαι για προσλήψεις και ενίσχυση της αστυνομίας

Σε ερώτηση για την ανομία με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ το θέμα της ασφάλειας.

«Ο Τσίπρας αδιαφορεί για τα ζητήματα αυτά για λόγους που εκείνος γνωρίζει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η ασφάλεια πρέπει να αποκατασταθεί παντού στη χώρα «και αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Εκτίμησε ότι η αστυνομία έχει την υπηρεσιακή ικανότητα αλλά και ότι χρειάζεται ενίσχυση για να το κάνει.

«Δεσμεύομαι ότι όλοι οι αστυνομικοί θα προμηθευτούν εντός 6μηνου νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Εντός 1 έτους θα προχωρήσουμε στην προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών. Δεσμεύομαι ότι θα επαναφέρουμε τάχιστα την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ. Θα προσλάβουμε 1500 νέους αστυνομικούς για τις δύο αυτές ομάδες μαζί με τις προσλήψεις για το κοινωνικό κράτος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «όσοι τα σπάνε σήμερα γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα».

Υποκριτής ο Τσίπρας αν δεν δεχθεί την τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτήθηκε και για την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου εξηγώντας ότι «θα είναι υποκριτής ο Τσίπρας αν δεν κάνει δεκτή την τροπολογία μας».

Επισήμανε ότι «η κατάργηση του αφορολογήτου σημαίνει μείον μια σύνταξη για τους συνταξιούχους» υποσχόμενος ότι αν δεν γίνει δεκτή η τροπολογία της ΝΔ «η επόμενη κυβέρνηση, εμείς, δεν θα εφαρμόσουμε τη μείωση του αφορολογήτου».

Παρά τα κρύα αστεία του, με τον κ. Τσακαλώτο μπορούμε να συζητήσουμε

Με τον κύριο Τσακαλώτο μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών είναι μαρξιστής οικονομολόγος και υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές, αλλά, όπως είπε «κρατάει το επίπεδο εκεί που πρέπει να είναι και έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ, άσχετα αν μερικές φορές τα αστεία του μοιάζει να έχουν βγει από το ψυγείο».

Το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα δεν με αφορά, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε καμία επικοινωνία».

 «Το πακέτο μέτρων δεν έχει την σύμφωνη γνώμη όλου του οικονομικού επιτελείου»

το πακέτο μέτρων δεν έχει την σύμφωνη γνώμη όλου του οικονομικού επιτελείου , τόνισε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε «πού είναι ο κύριος Χουλιαράκης; Προφανώς δεν εμφανίζεται γιατί διαφωνεί και είμαι σίγουρος ότι μέσα του και ο κύριος Τσακαλώτος διαφωνεί».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, την επομένη των εκλογών κυβέρνηση θα έχουμε σίγουρα, το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία βαριά εκλογική ήττα είναι δικό τους θέμα.

Υπόλογος ο Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ θα θέσει βέτο στην ενταξιακή πρόοδο των Σκοπίων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα το εξετάσουμε ανάλογα με τις συνθήκες» προσθέτοντας ότι με πολύ αυστηρή ερμηνεία η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώρια για βέτο.

«Ο κ. Τσίπρας είναι υπόλογος για την κακή Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και δεν προστάτευσε ούτε καν τα μακεδονικά προϊόντα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακροδεξιός διαχωρισμός η φράση «ή με τους πολλούς ή με την ελίτ»

Ερωτηθείς για τη συζήτηση για τους πολλούς και για την ελίτ ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «η ρητορική αυτή είναι ένας κατεξοχήν διαχωρισμός που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Όταν ακούω τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να ακούω την κυρία Λεπέν και τον κύριο Ορμπάν»

«Εγώ είμαι με όλους. Όποια πολιτική διχάζει την κοινωνία μας πηγαίνει πίσω και όχι μπροστά» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το πρόγραμμα μας απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο διαχωρισμός μεταξύ πολλών και ελίτ είναι κατεξοχήν διαχωρισμός που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Όταν ακούω τον κ. Τσίπρα να μιλάει είναι σαν να ακούω την κ. Λεπέν. Τα ίδια ακριβώς λένε! Οποιαδήποτε ρητορική διχάζει τον Ελληνικό λαό μας πηγαίνει πίσω. #Ευρωεκλογές2019

Ηθική μου υποχρέωση η πρόταση μομφής κατά Πολάκη

Είχα ηθική υποχρέωση απέναντι σε έναν αγωνιστή της ζωής να καταθέσω πρόταση μομφής κατά του κυρίου Πολάκη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως δεν είχε καμία αμφιβολία πως ο κύριος Τσίπρας «θα την μετέτρεπε σε ψήφο εμπιστοσύνης και ότι θα την κέρδιζε, αφού έχει τις ψήφους των περιφερόμενων υπουργών. Τι θα ψήφιζε ο κύριος Θεοχαρόπουλος;».

Θέλαμε να δείξουμε ότι «ο πολακισμός είναι ιδιότυπος φασισμός και σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε το ύφος και το ήθος της εξουσίας του κυρίου Τσίπρα», είπε ο κύριος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «έβγαλε από μέσα του τον Πολάκη που επιμελώς έκρυβε. Μιλούσε σαν να βρίσκεται στο καφενείο της γειτονιάς του, αποσταθεροποιημένος και ταραγμένος. Καλώς καταθέσαμε την πρόταση μομφής, ήταν χρήσιμη για την κοινωνία. Είπα και στη Βουλή ότι δεν θα εκλαμβάνουν την ευγένειά μου ως αδυναμία. Προσκάλεσα τον κ. Τσίπρα σε πολιτισμένο διάλογο, αλλά επί τρία χρόνια βλέπουμε χυδαίες επιθέσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου. Καλωσορίζω μια αλλαγή αν υπάρξει, και εύχομαι η αντιπαράθεση τις τελευταίες εβδομάδες να είναι προγραμματική».

Στο 2020 ο κύριος Τσίπρας δεν έχει καμία δικαιοδοσία

Θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα που ο κύριος Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη, που αν ήταν θα έπρεπε να την δώσει τον Δεκέμβριο και όχι πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης, τονίζοντας όμως πως: «Ως προς το 2020 ο κύριος Τσίπρας δεν έχει καμία δικαιοδοσία, η ΝΔ εφόσον έρθει στα πράγματα θα εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα».

Δέχθηκα χυδαία επίθεση με αγοραίο ύφος

Μιλώντας για τη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη είπε ότι είναι πολιτικό ζήτημα το πού κάνει διακοπές ένας πρωθυπουργός ειδικά όσον αφορά το ηθικό πλεονέκτημα που βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου

«Δέχθηκα χυδαία επίθεση με αγοραίο ύφος με πρωτοσέλιδα του Ντοκουμέντο και απάντησα με ευπρέπεια κάνοντας μια παρατήρηση για το τι έκανε η οικογένεια Τσίπρα στην χούντα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «δεν ευθύνεται ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει καμία οικογενειακή ευθύνη, όπως δεν υπάρχει και για μένα».

«Ποιος, ωστόσο, έχει στοχοποιήσει με χυδαίο τρόπο τη σύζυγό μου; Το έχει κάνει συνειδητά ο κ. Τσίπρας και τα υπόγεια του Μαξίμου. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αποκάλυψε ότι «έχω κάνει κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Τσίπρα για το πώς θα πάμε στις εκλογές. Δική μου επιθυμία ήταν να πάμε ήπια. Η απάντηση που μου έδωσε τότε δεν έχει σημασία, σημασία έχει τι έκανε στη συνέχεια».

Τι θα κάνουμε με τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και απάντησε ότι «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων και θα τις υλοποιήσουμε στο χρονισμό με τις δυνατότητες που μας δίνει η οικονομία».

Δεν έχει αλλάξει τίποτα ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι

Ερωτηθείς για τη φωτιά στο Μάτι χαρακτήρισε «ανεξήγητο» τον κυνισμό της κυβέρνησης το βράδυ της 23ης Ιουλίου όταν γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί και το απέκρυψαν. «Θα ήταν ψέμα να πω ότι θα φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Όμως έναν χρόνο μετά την τραγωδία δεν έχει γίνει τίποτα. Πάμε με το ίδιο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας φέτος. Δεν έμαθαν τίποτα. Εύχομαι και προσευχόμαστε να μην ζήσουμε τέτοια τραγωδία αλλά αυτό θα είναι από τύχη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά, δε, το αν αναγνωρίζει την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε απλά ότι ο παραιτηθείς ΓΓ Πολιτικής Προστασίας είναι υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει μεγάλες ανεπάρκειες και αν έλεγα πως μπορώ να τον φτιάξω αμέσως, θα έλεγα ψέματα. Όμως ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι και δεν έχει γίνει τίποτα. Το πλαίσιο της πολιτικής προστασίας είναι ακριβώς το ίδιο! Αυτό μου είναι αδιανόητο.#Ευρωεκλογές2019

Να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα

Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Μητσοτάκης είπε «θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική και με όλες τις δυνάμεις θα επιστρατεύσουμε την ΕΕ να σταθεί στο πλευρό μας. Αν αυτό σημαίνει κλιμάκωση των κυρώσεων από την πλευρά της ΕΕ, τότε αυτό πρέπει να γίνει».

«Πρέπει να σταματήσει η πολιτική που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα. Η τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα και σοβαρότητα».

Ο Τσίπρας ναρκοθετεί την επόμενη κυβέρνηση

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε άλλη ερώτηση χαρακτήρισε «απονενοημένο» βήμα τις παροχές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση έχουμε δυνατότητες να απενεργοποιήσουμε αυτές τις κινήσεις» και επανάφερε την πρότασή του για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων με την ΕΕ.

Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιον στηρίζει στις ευρωεκλογές

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Βέμπερ ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τον κ. Βέμπερ. Δεν είναι ανθέλληνας ευειδή διαφωνεί με τον κ. Τσίπρα. Είναι κακό, αν ο κ. Βέμπερ είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να είναι φίλος δικός μου και της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν μας λέει ποιον θα στηρίξει στις ευρωεκλογές. Κατά του κ. Βέμπερ έχει ταχθεί και ο κ. Όρμπαν».

Στην ερώτηση για τη στάση των αναποφάσιστων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι οργισμένοι με τον βαθμό εξαπάτησης του κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι κάποιοι θα εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία».

Έκανε, επίσης, έκκληση σε όσους προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και έφυγαν από το 2007 να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024