Το μήνυμα του Χρ. Σταϊκούρα, για τη Γιορτή της Μητέρας

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα για τη Γιορτή της Μητέρας και συμβολίζει την εκδήλωση αναγνώρισης, τιμής, ευγνωμοσύνης και σεβασμού της μητρότητας. Η μητέρα αποτελεί τη θεμελιώδη πηγή της ύπαρξής μας, την αφετηρία της διαχρονικής μας εξέλιξης, «το κύτταρο» της οικογένειας, το παγκόσμιο σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης. Στις μέρες μας που παραδοσιακές […]

12 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα για τη Γιορτή της Μητέρας και συμβολίζει την εκδήλωση αναγνώρισης, τιμής, ευγνωμοσύνης και σεβασμού της μητρότητας.

Η μητέρα αποτελεί τη θεμελιώδη πηγή της ύπαρξής μας, την αφετηρία της διαχρονικής μας εξέλιξης, «το κύτταρο» της οικογένειας, το παγκόσμιο σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης.

Στις μέρες μας που παραδοσιακές κοινωνικές αξίες υποβαθμίζονται, θεσμοί και δομές δοκιμάζονται, η κοινωνική συνοχή απειλείται, οι δημογραφικές πιέσεις αυξάνονται και οι εργασιακές σχέσεις αλλοιώνονται, ο πολύπλευρος ρόλος της μητέρας καθίσταται ολοένα και πιο κρίσιμος, πιο σύνθετος, πιο απαιτητικός.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οφείλουμε ως κοινωνία και ως Κράτος, να δείξουμε έμπρακτα και κατά προτεραιότητα το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη στην Ελληνίδα μάνα, εφαρμόζοντας κοινωνικές και εργασιακές πολιτικές και παρέχοντας κίνητρα και ελαφρύνσεις που βοηθούν την υπόστασή της και ενισχύουν το σύγχρονο ρόλο της.

Όπως έχει δεσμευτεί, ήδη, η Νέα Δημοκρατία κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, οι εργαζόμενες μητέρες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο κάθε μητέρα θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και δυσκολίες, ως πυλώνας της οικογενειακής, κοινωνικής και εθνικής συνοχής.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024