ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΝΤΟΥ- ΠΙΤΣΙΝΗ: Επιλέξτε ικανούς και χωρίς υποχρεώσεις στο κατεστημένο

Η Βασιλική Κόντου – Πιτσινή, είναι μια γνωστή επιχειρηματίας, που να δείξει πλούσιο και αποτελεσματικό έργο στο χώρο της. Φύση και θέσει εξωστρεφής γυναίκα, έχει πλούσια αλλά άγνωστη στους πολλούς κοινωνική προσφορά. Είναι κάτι που τη μετέδωσε ο πατέρας

Η Βασιλική Κόντου – Πιτσινή, είναι μια γνωστή επιχειρηματίας, που να δείξει πλούσιο και αποτελεσματικό έργο στο χώρο της. Φύση και θέσει εξωστρεφής γυναίκα, έχει πλούσια αλλά άγνωστη στους πολλούς κοινωνική προσφορά. Είναι κάτι που τη μετέδωσε ο πατέρας της και συνεχίζει η ίδια.

Η αγάπη της για τον τόπο που μεγάλωσε και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η ίδια, την οδήγησαν στη συμμετοχή της ως υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, με επικεφαλής τον Βασίλη Καθαροσπόρη. Όπως μας εξηγεί στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, η επιλογή της αυτή οφείλεται «στην απογοήτευση πολλών ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, απογοητεύονται όμως γιατί βλέπουν να κυβερνάται από ομάδες συμφερόντων. Τώρα όμως τέλος στην ανοχή», τονίζει.

Στις ερωτήσεις μας απάντησε βγάζοντας ένα πάθος, που μας έδειξε την θέληση της προσφοράς που έχει απέναντι στον Λαό της Χαλκίδας. Κάτι που πιστεύουμε ότι θα αντιληφθεί ο αναγνώστης και θα κάνει την σωστή επιλογή.

Ε.Χ.:  Είστε μια επιχειρηματίας, δεύτερης γενιάς. Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον για τα κοινά της πόλης;

Τρείς λόγοι είναι που με ώθησαν. Ο πρώτος λόγος που μου κέντρισε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με τα κοινά είναι ότι βλέπω ότι όλο και ποιο πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε ένα τέλμα και αποδέχονται το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Σε αυτό το τέλμα είχε βρεθεί κάποτε και η Αρχαία Αθήνα. Πράγματι, όπως αναφέρεται στην  ¨Πολιτεία του Πλάτωνα¨, σε διάλογο του αρχαίου μας φιλόσοφου Σωκράτη με έναν μαθητή του, ο Σωκράτης λέει στο μαθητή του ότι ο μόνος τρόπος να εξαναγκαστούν οι ικανοί άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν πραγματικά στον τόπο τους, είναι ο φόβος να διοικούνται από ανίκανους για το σκοπό αυτό ανθρώπους.

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι με αρετή που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, απογοητεύονται γιατί βλέπουν γύρω τους τον κόσμο να κυβερνάται από ομάδες συμφερόντων, που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές επιδιώξεις τους. Αποτέλεσμα της απογοήτευσής τους αυτής είναι να παρακολουθούν αμέτοχοι επί χρόνια. Η στάση όμως αυτή κάθε άλλο παρά σωστή είναι, καθότι αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο για μη αποδεκτές συμπεριφορές και στασιμότητα.

Έτσι, όσο μένουμε άπραγοι εμείς που δεν έχουμε προσωπικές επιδιώξεις, αλλά θα θέλαμε να ωφελήσουμε τον τόπο μας, με τη μη συμμετοχή μας διευκολύνουμε και γινόμαστε άθελά μας συμμέτοχοι στην στασιμότητα και την παρακμή του τόπου μας και συνηθίζουμε σιγά σιγά στη μετριότητα αυτή.

Τώρα όμως ΤΕΛΟΣ στην ανοχή.  ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ !  Το έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας, στους νέους μας, τους οποίους και πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτό μπορώ να το κάνω πράξη, καθώς από την επιχείρησή μου έμαθα να οργανώνω την καθημερινότητα, να σχεδιάζω για το μέλλον, ορίζοντας τις προτεραιότητες στους στόχους μου και να προσπαθώ να τους επιτύχω. Έμαθα, ότι, για να σε εμπιστευτούν, να πιστέψουν σε εσένα και να σε στηρίξουν, πρέπει πρώτα να το κάνεις εσύ. Έμαθα να αναγνωρίζω τους μελλοντικούς συνεργάτες μου και να τους επιλέγω με επιτυχία. Εσείς Θέλετε, Εμείς Μπορούμε.

Ο τρίτος είναι γιατί θέλω να βοηθήσω τους νέους μας και να τους δώσω την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε κάθε δραστηριότητα που θα ήθελαν να ασχοληθούν. Γι’ αυτό και τους παρακαλώ να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση που κάνουμε και να απαντήσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο που διανέμουμε, στη δημιουργία του οποίου είμαι πρωτεργάτισσα, και να μας το αποστείλουν με κάθε τρόπο (email, ταχυδρομείο, επίδοση στους υποψηφίους μας, στα εκλογικά μας κέντρα, κλπ), ώστε μέσα από αυτό να προκύψουν οι ανάγκες των νέων μας, αλλά και κάθε άλλης κοινωνικής ομάδας ή Δημοτικής Ενότητας.

Ε.Χ.:     Σε ποιους τομείς πρέπει να δώσει προτεραιότητα η νέα δημοτική αρχή;

Όπως στις επιχειρήσεις έτσι και στο Δήμο χρειάζονται δύο πράγματα, η διαχείριση της καθημερινότητας και ο στρατηγικός σχεδιασμός, δηλαδή το που θέλουμε να είμαστε σε τέσσερα χρόνια.  Πρώτα από όλα πρέπει να δοθεί λύση τώρα σε όλα τα χρονίζοντα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και γι’ αυτό δώσαμε και το όνομα ¨Λύση Τώρα¨ στο κίνημά μας.

Η βελτίωση των δρόμων, και όχι μόνο στο κλείσιμο των λακκουβών κάθε προεκλογική περίοδο!!! που υποτιμά την νοημοσύνη μας, αλλά και το νοητικό επίπεδο των κυβερνόντων που το κάνουν. Η βελτίωση των υποδομών για τους  συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες και τους υπερήλικες, τους παππούδες μας. Η πρόκληση της διαχείρισης των σκουπιδιών με την διαδικασία της ανακύκλωσης. Η βελτίωση της διαβίωσης των τετράποδων φίλων μας, είναι μόνο μερικά από αυτά που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό άλλωστε και το κίνημα μας δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ενώπιων των δημοτών μας, προκειμένου να προκύψουν μέσα από αυτό οι ανάγκες που οι ίδιοι οι δημότες θα αναδείξουν.

Θα πρέπει όμως να σχεδιάσουμε και το μέλλον μας. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ¨κοιτάξουμε¨ στο μέλλον, δηλαδή να δούμε πως θα θέλαμε να είμαστε σε 4 χρόνια που θα λήγει η θητεία μας. Όνειρό μας είναι να φτιάξουμε έναν νέο Δήμο, όπως του αξίζει να είναι. Μην ξεχνάμε ότι οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας είναι πασίγνωστες από την αρχαιότητα. Χρειάζεται κατάλληλος στρατηγικός σχεδιασμός, για να ξεφύγουμε από την στασιμότητα (εάν όχι την υποβάθμιση)  που επικρατεί σήμερα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην παιδεία, τον αθλητισμό, την τέχνη, την επιστήμη και τον πολιτισμό. Η παιδεία καθορίζεται από την κεντρική διοίκηση, όμως ο αθλητισμός είναι στον απόλυτο έλεγχό μας. Πρέπει να αναπτύξουμε τον αθλητισμό για τους νέους μας, τα παιδιά μας. Πρέπει να γίνουν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες.

Η χρήση της τεχνολογίας θα μας βοηθήσει να εκσυγχρονίσουμε τις Υπηρεσίες του Δήμου, για να εξυπηρετείται ο δημότης άμεσα και γρήγορα. Τέλος χρειάζεται να αναδείξουμε τις φυσικές και ιστορικές ομορφιές του Δήμου μας, την παγκόσμια μοναδικότητα της θέσης του γύρω από τα στενά του Ευρίπου και τη μοναδικότητα του θαλάσσιου φαινομένου μας.

Ε.Χ.:Έχετε μια εικόνα των Ευρωπαϊκών πόλεων. Πόσο απέχει αυτή από την εικόνα της Χαλκίδας;

Ο καθένας μπορεί να δει την διαφορά. Δυστυχώς, ο Δήμος μας είναι πολλά χρόνια πίσω όχι μόνο σε σύγκριση με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και με πολλές άλλες αντίστοιχες πόλεις της Ελλάδας. Χρειάζεται συνεπώς να κάνουμε άλματα. Ο Δήμος μας πρέπει να γίνει ένας εξέχων ευρωπαϊκός προορισμός, ένα κέντρο πολιτισμού, αθλητισμού και τεχνολογίας, μια πηγή έμπνευσης, ήθους, παιδείας, ομαδικότητας & αξιοπρέπειας.

Ε.Χ.: Η ανάγκη συνεργασίας με άλλους συνδυασμούς για την διοίκηση του Δήμου –λόγω εκλογικού νόμου– βοηθά την ομαλή λειτουργία και υλοποίηση προγραμμάτων;

Νομίζω ότι η απλή αναλογική είναι εξαιρετική για τους Δήμους, καθότι όλοι θα παίρνουν το μερίδιο της επιτυχίας ή και της αποτυχίας από τις δράσεις του Δήμου. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τον «εξαναγκασμό» όλων σε συνέργειες και την συμβολή όλων πάση δυνάμει για την επιτυχή έκβαση της κάθε δράσης, προγράμματος, και έργου. Είμαι βέβαιη ότι κανείς δεν θα θέλει να επωμιστεί ούτε καν ένα ποσοστό έστω και μερικής αποτυχίας. Όσοι δεν το καταλάβουν αυτό έγκαιρα, οι πολίτες θα τους οδηγήσουν ταχύτατα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ενώ είμαι σίγουρη ότι το ίδιο το σύστημα θα τους αποβάλει από μόνο του πολύ γρήγορα.

Ε.Χ.: Ελπίζετε σε ένα καλύτερο αύριο για τη Χαλκίδα και πως θα βοηθήσει η εκλογή σας σε αυτό;

Και βέβαια ελπίζω. Και γι’ αυτό θέτω την υποψηφιότητά μου ενώπιον των δημοτών μας και αιτούμαι την ψήφο τους. Η εμπειρία μου, οι γνώσεις μου και η έως τώρα επιτυχίες μου στον επιχειρηματικό στίβο είναι αν μη τι άλλο εγγύηση για το μέλλον. Και δεν το λέω αυτό από μόνη μου. Μόλις λίγους μήνες ενωρίτερα, το καλοκαίρι του 2018, βραβεύτηκα με το βραβείο «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» από το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Ε.Χ.: Στις 26 Μαΐου οι πολίτες της Χαλκίδας τι καλούνται να επιλέξουν?

Θα έλεγα ότι καλούνται να επιλέξουν εάν θα συνεχίσουν στα ίδια γνωστά μονοπάτια της μετριότητας και της στασιμότητας, ψηφίζοντας το παλιό γνωστό κατεστημένο που στηρίζεται είτε στα κόμματα και τα συμφέροντα, ή στο νέο, το ανεξάρτητο, το αδέσμευτο και χωρίς περιορισμούς δικό σας ¨Κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ¨.

Εγώ νομίζω ότι φθάνει πια με το κατεστημένο. Δεν γίνεται να μας επιβάλλουν τα κόμματα τον δήμαρχό μας, ούτε και ο δήμαρχος να υποστηρίζεται φανερά από τα συμφέροντα. Σήμερα όμως υπάρχει επιλογή. Λέγεται Βασίλης Καθαροσπόρης και ¨ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ¨. Συνεπώς δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία (για τον εαυτό μας).

Ε.Χ.: Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς τους ψηφοφόρους;

Απερίφραστα λέω. Ψηφίστε ελεύθερα. Ψηφίστε νέα πρόσωπα (σε κάθε συνδυασμό) αλλά συνάμα ικανά, που δεν έχουν υποχρεώσεις και δεσμεύσεις με το κατεστημένο. Επίσης πρόσωπα με ανοιχτό μυαλό που θα μπορούν να συνεργαστούν αύριο μεταξύ τους για το δικό κοινό καλό. Μην δεσμεύεστε από εξυπηρετήσεις που σας έχουν κάνει στο παρελθόν. ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ, όχι μόνο γι’ αυτές, αλλά και για πολλές άλλες ακόμα. Κρίνετέ τους όμως τον τρόπο που σας εξυπηρέτησαν, αν ήταν καλός μην τους αδικήσετε. Κρίνετε όμως όμως από το αποτέλεσμα της γενικής τους διακυβέρνησης. Κρίνετε και δώστε «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ»!!!

Η Βασιλική Κόντου – Πιτσινή, είναι μια γνωστή επιχειρηματίας, που να δείξει πλούσιο και αποτελεσματικό έργο στο χώρο της. Φύση και θέσει εξωστρεφής γυναίκα, έχει πλούσια αλλά άγνωστη στους πολλούς κοινωνική προσφορά. Είναι κάτι που τη μετέδωσε ο πατέρας της και συνεχίζει η ίδια.

Η αγάπη της για τον τόπο που μεγάλωσε και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η ίδια, την οδήγησαν στη συμμετοχή της ως υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, με επικεφαλής τον Βασίλη Καθαροσπόρη. Όπως μας εξηγεί στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, η επιλογή της αυτή οφείλεται «στην απογοήτευση πολλών ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, απογοητεύονται όμως γιατί βλέπουν να κυβερνάται από ομάδες συμφερόντων. Τώρα όμως τέλος στην ανοχή», τονίζει.

Στις ερωτήσεις μας απάντησε βγάζοντας ένα πάθος, που μας έδειξε την θέληση της προσφοράς που έχει απέναντι στον Λαό της Χαλκίδας. Κάτι που πιστεύουμε ότι θα αντιληφθεί ο αναγνώστης και θα κάνει την σωστή επιλογή.

Ε.Χ.:  Είστε μια επιχειρηματίας, δεύτερης γενιάς. Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον για τα κοινά της πόλης;

Τρείς λόγοι είναι που με ώθησαν. Ο πρώτος λόγος που μου κέντρισε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με τα κοινά είναι ότι βλέπω ότι όλο και ποιο πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε ένα τέλμα και αποδέχονται το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Σε αυτό το τέλμα είχε βρεθεί κάποτε και η Αρχαία Αθήνα. Πράγματι, όπως αναφέρεται στην  ¨Πολιτεία του Πλάτωνα¨, σε διάλογο του αρχαίου μας φιλόσοφου Σωκράτη με έναν μαθητή του, ο Σωκράτης λέει στο μαθητή του ότι ο μόνος τρόπος να εξαναγκαστούν οι ικανοί άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν πραγματικά στον τόπο τους, είναι ο φόβος να διοικούνται από ανίκανους για το σκοπό αυτό ανθρώπους.

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι με αρετή που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, απογοητεύονται γιατί βλέπουν γύρω τους τον κόσμο να κυβερνάται από ομάδες συμφερόντων, που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές επιδιώξεις τους. Αποτέλεσμα της απογοήτευσής τους αυτής είναι να παρακολουθούν αμέτοχοι επί χρόνια. Η στάση όμως αυτή κάθε άλλο παρά σωστή είναι, καθότι αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο για μη αποδεκτές συμπεριφορές και στασιμότητα.

Έτσι, όσο μένουμε άπραγοι εμείς που δεν έχουμε προσωπικές επιδιώξεις, αλλά θα θέλαμε να ωφελήσουμε τον τόπο μας, με τη μη συμμετοχή μας διευκολύνουμε και γινόμαστε άθελά μας συμμέτοχοι στην στασιμότητα και την παρακμή του τόπου μας και συνηθίζουμε σιγά σιγά στη μετριότητα αυτή.

Τώρα όμως ΤΕΛΟΣ στην ανοχή.  ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ !  Το έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας, στους νέους μας, τους οποίους και πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτό μπορώ να το κάνω πράξη, καθώς από την επιχείρησή μου έμαθα να οργανώνω την καθημερινότητα, να σχεδιάζω για το μέλλον, ορίζοντας τις προτεραιότητες στους στόχους μου και να προσπαθώ να τους επιτύχω. Έμαθα, ότι, για να σε εμπιστευτούν, να πιστέψουν σε εσένα και να σε στηρίξουν, πρέπει πρώτα να το κάνεις εσύ. Έμαθα να αναγνωρίζω τους μελλοντικούς συνεργάτες μου και να τους επιλέγω με επιτυχία. Εσείς Θέλετε, Εμείς Μπορούμε.

Ο τρίτος είναι γιατί θέλω να βοηθήσω τους νέους μας και να τους δώσω την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε κάθε δραστηριότητα που θα ήθελαν να ασχοληθούν. Γι’ αυτό και τους παρακαλώ να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση που κάνουμε και να απαντήσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο που διανέμουμε, στη δημιουργία του οποίου είμαι πρωτεργάτισσα, και να μας το αποστείλουν με κάθε τρόπο (email, ταχυδρομείο, επίδοση στους υποψηφίους μας, στα εκλογικά μας κέντρα, κλπ), ώστε μέσα από αυτό να προκύψουν οι ανάγκες των νέων μας, αλλά και κάθε άλλης κοινωνικής ομάδας ή Δημοτικής Ενότητας.

Ε.Χ.:     Σε ποιους τομείς πρέπει να δώσει προτεραιότητα η νέα δημοτική αρχή;

Όπως στις επιχειρήσεις έτσι και στο Δήμο χρειάζονται δύο πράγματα, η διαχείριση της καθημερινότητας και ο στρατηγικός σχεδιασμός, δηλαδή το που θέλουμε να είμαστε σε τέσσερα χρόνια.  Πρώτα από όλα πρέπει να δοθεί λύση τώρα σε όλα τα χρονίζοντα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και γι’ αυτό δώσαμε και το όνομα ¨Λύση Τώρα¨ στο κίνημά μας.

Η βελτίωση των δρόμων, και όχι μόνο στο κλείσιμο των λακκουβών κάθε προεκλογική περίοδο!!! που υποτιμά την νοημοσύνη μας, αλλά και το νοητικό επίπεδο των κυβερνόντων που το κάνουν. Η βελτίωση των υποδομών για τους  συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες και τους υπερήλικες, τους παππούδες μας. Η πρόκληση της διαχείρισης των σκουπιδιών με την διαδικασία της ανακύκλωσης. Η βελτίωση της διαβίωσης των τετράποδων φίλων μας, είναι μόνο μερικά από αυτά που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό άλλωστε και το κίνημα μας δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ενώπιων των δημοτών μας, προκειμένου να προκύψουν μέσα από αυτό οι ανάγκες που οι ίδιοι οι δημότες θα αναδείξουν.

Θα πρέπει όμως να σχεδιάσουμε και το μέλλον μας. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ¨κοιτάξουμε¨ στο μέλλον, δηλαδή να δούμε πως θα θέλαμε να είμαστε σε 4 χρόνια που θα λήγει η θητεία μας. Όνειρό μας είναι να φτιάξουμε έναν νέο Δήμο, όπως του αξίζει να είναι. Μην ξεχνάμε ότι οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας είναι πασίγνωστες από την αρχαιότητα. Χρειάζεται κατάλληλος στρατηγικός σχεδιασμός, για να ξεφύγουμε από την στασιμότητα (εάν όχι την υποβάθμιση)  που επικρατεί σήμερα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην παιδεία, τον αθλητισμό, την τέχνη, την επιστήμη και τον πολιτισμό. Η παιδεία καθορίζεται από την κεντρική διοίκηση, όμως ο αθλητισμός είναι στον απόλυτο έλεγχό μας. Πρέπει να αναπτύξουμε τον αθλητισμό για τους νέους μας, τα παιδιά μας. Πρέπει να γίνουν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες.

Η χρήση της τεχνολογίας θα μας βοηθήσει να εκσυγχρονίσουμε τις Υπηρεσίες του Δήμου, για να εξυπηρετείται ο δημότης άμεσα και γρήγορα. Τέλος χρειάζεται να αναδείξουμε τις φυσικές και ιστορικές ομορφιές του Δήμου μας, την παγκόσμια μοναδικότητα της θέσης του γύρω από τα στενά του Ευρίπου και τη μοναδικότητα του θαλάσσιου φαινομένου μας.

Ε.Χ.:Έχετε μια εικόνα των Ευρωπαϊκών πόλεων. Πόσο απέχει αυτή από την εικόνα της Χαλκίδας;

Ο καθένας μπορεί να δει την διαφορά. Δυστυχώς, ο Δήμος μας είναι πολλά χρόνια πίσω όχι μόνο σε σύγκριση με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και με πολλές άλλες αντίστοιχες πόλεις της Ελλάδας. Χρειάζεται συνεπώς να κάνουμε άλματα. Ο Δήμος μας πρέπει να γίνει ένας εξέχων ευρωπαϊκός προορισμός, ένα κέντρο πολιτισμού, αθλητισμού και τεχνολογίας, μια πηγή έμπνευσης, ήθους, παιδείας, ομαδικότητας & αξιοπρέπειας.

Ε.Χ.: Η ανάγκη συνεργασίας με άλλους συνδυασμούς για την διοίκηση του Δήμου –λόγω εκλογικού νόμου– βοηθά την ομαλή λειτουργία και υλοποίηση προγραμμάτων;

Νομίζω ότι η απλή αναλογική είναι εξαιρετική για τους Δήμους, καθότι όλοι θα παίρνουν το μερίδιο της επιτυχίας ή και της αποτυχίας από τις δράσεις του Δήμου. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τον «εξαναγκασμό» όλων σε συνέργειες και την συμβολή όλων πάση δυνάμει για την επιτυχή έκβαση της κάθε δράσης, προγράμματος, και έργου. Είμαι βέβαιη ότι κανείς δεν θα θέλει να επωμιστεί ούτε καν ένα ποσοστό έστω και μερικής αποτυχίας. Όσοι δεν το καταλάβουν αυτό έγκαιρα, οι πολίτες θα τους οδηγήσουν ταχύτατα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ενώ είμαι σίγουρη ότι το ίδιο το σύστημα θα τους αποβάλει από μόνο του πολύ γρήγορα.

Ε.Χ.: Ελπίζετε σε ένα καλύτερο αύριο για τη Χαλκίδα και πως θα βοηθήσει η εκλογή σας σε αυτό;

Και βέβαια ελπίζω. Και γι’ αυτό θέτω την υποψηφιότητά μου ενώπιον των δημοτών μας και αιτούμαι την ψήφο τους. Η εμπειρία μου, οι γνώσεις μου και η έως τώρα επιτυχίες μου στον επιχειρηματικό στίβο είναι αν μη τι άλλο εγγύηση για το μέλλον. Και δεν το λέω αυτό από μόνη μου. Μόλις λίγους μήνες ενωρίτερα, το καλοκαίρι του 2018, βραβεύτηκα με το βραβείο «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» από το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Ε.Χ.: Στις 26 Μαΐου οι πολίτες της Χαλκίδας τι καλούνται να επιλέξουν?

Θα έλεγα ότι καλούνται να επιλέξουν εάν θα συνεχίσουν στα ίδια γνωστά μονοπάτια της μετριότητας και της στασιμότητας, ψηφίζοντας το παλιό γνωστό κατεστημένο που στηρίζεται είτε στα κόμματα και τα συμφέροντα, ή στο νέο, το ανεξάρτητο, το αδέσμευτο και χωρίς περιορισμούς δικό σας ¨Κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ¨.

Εγώ νομίζω ότι φθάνει πια με το κατεστημένο. Δεν γίνεται να μας επιβάλλουν τα κόμματα τον δήμαρχό μας, ούτε και ο δήμαρχος να υποστηρίζεται φανερά από τα συμφέροντα. Σήμερα όμως υπάρχει επιλογή. Λέγεται Βασίλης Καθαροσπόρης και ¨ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ¨. Συνεπώς δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία (για τον εαυτό μας).

Ε.Χ.: Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς τους ψηφοφόρους;

Απερίφραστα λέω. Ψηφίστε ελεύθερα. Ψηφίστε νέα πρόσωπα (σε κάθε συνδυασμό) αλλά συνάμα ικανά, που δεν έχουν υποχρεώσεις και δεσμεύσεις με το κατεστημένο. Επίσης πρόσωπα με ανοιχτό μυαλό που θα μπορούν να συνεργαστούν αύριο μεταξύ τους για το δικό κοινό καλό. Μην δεσμεύεστε από εξυπηρετήσεις που σας έχουν κάνει στο παρελθόν. ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ, όχι μόνο γι’ αυτές, αλλά και για πολλές άλλες ακόμα. Κρίνετέ τους όμως τον τρόπο που σας εξυπηρέτησαν, αν ήταν καλός μην τους αδικήσετε. Κρίνετε όμως όμως από το αποτέλεσμα της γενικής τους διακυβέρνησης. Κρίνετε και δώστε «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ»!!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή