Δια νόμου το δικαίωμα “αυτοψίας” στα γραπτά των Πανελλαδικών

Τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 και πιστεύουν ότι αδικήθηκαν δίνει το Υπουργείο Παιδείας, δια νόμου, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν μια μικρή αυτοψία στο γραπτά για τα οποία διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις, μετά τις ανακοινώνεις των βαθμολογιών. Σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για να γίνει […]

28 Ιουνίου 2019

του/της Newsroom

Τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 και πιστεύουν ότι αδικήθηκαν δίνει το Υπουργείο Παιδείας, δια νόμου, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν μια μικρή αυτοψία στο γραπτά για τα οποία διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις, μετά τις ανακοινώνεις των βαθμολογιών.

Σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες να καταθέσουν αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν.

Εκτός της σχετικής αίτησης, παράλληλα θα πρέπει να συνυποβληθεί και ένα παράβολο το οποίο εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» με κωδικό «1390» (ποσού 80 ευρώ) για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών γραπτών δοκιμίων.

Η Διαδικασία της αυτοψίας
Η όλη διαδικασία γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση όπου υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή εάν το επιθυμεί ο ίδιος το παρών μπορεί να δώσει και κηδεμόνας του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

Να αναγνώσουν την φωτοτυπία του γραπτού τους
Να κρατήσουν σύντομες σημειώσεις από τις απαντήσεις τους
Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν:
Να βγάλουν φωτογραφίες ή βίντεο το γραπτό τους
Να πάρουν τη φωτοτυπία του γραπτού τους

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας παρών είναι ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης ΔΕ ή του Γραφείου ΔΕ ή ΕΕ, ενώ μετά την λήξη της επίδειξης ο υποψήφιος πρέπει να υπογράψει στην αίτηση που έχει υποβάλει ότι έλαβε γνώση του γραπτού του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024