, ,

Η καρδιά της Χαιρώνειας χτυπά όταν το ΕΕΕΚ Λιβαδειάς δημιουργεί.

To EEEK Λιβαδειάς για άλλη μια φορά στην Χαιρώνεια πραγματοποίησε την γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2019. Τα άτομα ειδικής εκπαίδευσης ήταν όλα εκεί ,καθώς και οι καθηγητές τους. Ο κύριος Γιάννης Ηλίας ,είναι ολοφάνερο ότι έχει πάρει προσωπικά το θέμα της σωστής λειτουργίας του σχολείου καθώς και της εκπαίδευσης που αρμόζει στα παιδιά.   […]

16 Ιουνίου 2019

του/της Newsroom

To EEEK Λιβαδειάς για άλλη μια φορά στην Χαιρώνεια πραγματοποίησε την γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2019. Τα άτομα ειδικής εκπαίδευσης ήταν όλα εκεί ,καθώς και οι καθηγητές τους. Ο κύριος Γιάννης Ηλίας ,είναι ολοφάνερο ότι έχει πάρει προσωπικά το θέμα της σωστής λειτουργίας του σχολείου καθώς και της εκπαίδευσης που αρμόζει στα παιδιά.

 

Οι επίσημοι που παρέστησαν ήταν πολλοί ο κος Νίκος Θηβαίος ο κος Ανδρέας Κουτσούμπας  ο κος Χρήστος Δημητρίου (περιφερειακό Διευθυντή και αντιπρόσωπος του κου Γαβρόγλου)  η κα Γιώτα Πούλου και πολλοί άλλοι. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι δεν βρίσκονταν σε αυτή την εκδήλωση μόνο ως επίσημοι, αλλά και ως αρωγοί, βοηθοί, συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια που εδώ και χρόνια δημιουργεί  τις καλύτερες δομές για την άριστη εκπαίδευση των παιδιών.  Αυτό ήταν και το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Λεβαδιεακού , η κα Κοσκοβόλη ,όλοι συμμετείχαν ενεργά με πράξεις .

 

 

Η παράσταση ιδιαίτερα καλή ,άξια να παρουσιαστεί και στα “Τροφώνια”, γιατί εκτός από τις ερμηνείες των μαθητών,που ήταν πολύ καλές και η μουσική και τα τραγούδια που είχαν επιλεγεί, ήταν κατάλληλα ενώ η συρραφή,Σενάριο-Σκηνοθεσία της Μπαδήλα Σοφία ήταν ιδιαίτερα ευρηματική και όμορφη ,με αποτέλεσμα να ενδυναμώνει την παρουσία των μαθητών.

Χίλια συγχαρητήρια για την όμορφη εκδήλωση που παρακολουθήσαμε χθες Πέμπτη 13 Ιουνίου και το κλίμα ενότητας όλων που εισπράξαμε.

 

 

Βεβαίως την ίδια μέρα εγκαινιάστηκε και το δωμάτιο – χώρος χειροτεχνίας που ανακαινίστηκε πρόσφατα και φιλοξενεί τις δημιουργίες των μαθητών του.

Εγκαίνια Αίθουσας Χειροτεχνίας

 

 

 

 

Ο κύριος Γιάννης Ηλίας Διευθυντής του ΕΕΕΚ Λιβαδειάς που στεγάζεται στη Χαιρώνεια, άνοιξε την εκδήλωση της αποφοίτησης δύο μαθητών και της ολοκλήρωσης του σχολικού έτους 2019.Στην ομιλία του τόνισε όλα τα σημαντικά θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν τα παιδιά του Ειδικού σχολείου αυτή την χρονιά, αλλά τόνισε και την συνδρομή όλων όσων βοήθησαν για την υλοποίηση των στόχων που είχε βάλει αλλά και που επιβάλλονται σε κάθε ειδικό σχολείο να υφίστανται.

“Είμαστε χαρούμενοι και συνάμα συγκινημένοι από την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας για την καλοκαιρινή γιορτή.

Σας ευχαριστούμε πολύ, σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Βλέπουμε γύρω μας δεκάδες δικούς μας ανθρώπους,

Τις οικογένειες και τους φίλους των μαθητών μας,

Τους εκπροσώπους των φορέων και τους συμπολίτες που μας στήριξαν από το ξεκίνημα ως σήμερα,

Φίλους και φίλες που έχουν φυλάξει για το σχολείο μας μια θέση στην καρδιά τους.

Πιστεύουμε ότι και η φετινή ήταν μια χρονιά μεστή και δημιουργική. Συχνά χρειάστηκαν οι εξαντλητικές προσπάθειες όλων μας, προκειμένου, να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε και τόσες παράλληλες δραστηριότητες. Σκοπός μας να συμβάλλουμε σημαντικά ώστε οι μαθητές να αναπτύξουν το δυναμικό τους και να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους.

Πιστεύουμε ότι και φέτος κάναμε ένα βήμα μπροστά:

  • Στο περιεχόμενο και τις μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόσαμε στο σχολείο. Πολλά από αυτά είναι άξια ανακοίνωσης σε διεθνή συνέδρια.
  • Στην αναβάθμιση της λειτουργίας των εργαστηρίων και στην εξειδίκευση των μαθητών σ’ αυτά.
  • Στη συνέχιση του εξοπλισμού και της βελτίωσης των υποδομών.

Το σχολείο άνοιξε και φέτος κανονικά από την ημέρα του αγιασμού. Μια μεγάλη κατάκτηση των τελευταίων ετών.

Μια κατάκτηση που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί με τις δρομολογημένες προσλήψεις στην ειδική αγωγή, ώστε τα σχολεία αυτά να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα υπόλοιπα.

Οποιαδήποτε όμως σκέψη για ματαίωση των προσλήψεων θα είναι καταστροφική, θα μας πισωγυρίσει σε εποχές που τα σχολεία άνοιγαν μετά την 28η Οκτωβρίου και θα τα ξανακάνει χώρους φύλαξης και όχι εκπαίδευσης.

Εδώ δεν χωράνε ιδεοληψίες για μικρότερο ή μεγαλύτερο κράτος. Εδώ το κράτος πρέπει να είναι παρόν για να στελεχώσει και να εξοπλίσει τα σχολεία.

Ας γυρίσουμε όμως πάλι στα πεπραγμένα.

Πέρα από τα μαθήματα που γίνονταν κανονικά και καθημερινά, υλοποιήθηκαν επιπλέον πολλές δραστηριότητες.

Ενδεικτικά να αναφέρω:

  • Τη συναυλία στα πλαίσια των Τροφωνίων, BLACK DUCK RADIO: δάπεδο + μικροφωνική, Γιάννης Κομπότης,  Γιωρ Κουβάρας,
  • Το πρόγραμμα Ένα τραγούδι για τον Αργύρη, πρόγραμμα, βίντεο, επιστολές
  • 2ημερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Λιβαδειά, bazaar, Μουσικό σχολείο + Τροφώνιο ωδείο
  • Παρουσίαση του βιβλίου του σχολείου «ΠΥΡΓΟΙ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ & ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΚΗΦΙΣΟΥ & ΚΩΠΑΪΔΑΣ»
  • Η γιορτή 25ης Μαρτίου, καραγκιόζης, σενάριο, σκηνικά, φιγούρες, παράσταση
  • Τα προσβάσιμά* έργα ζωγραφικής και έκθεση με έργα 4 μαθητών + συναυλία ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ + MODERN MUSIC ACADEMY
  • Ο αγώνας ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ με ΠΣΑΠ
  • Μαζί με τον Χρ. Γαλανό = πλήρης ανακαίνιση εργαστηρίου χειροτεχνίας
  • Φιλαναγνωσία, Παλιά Επαγγέλματα, Δημιουργία θεατρικής ομάδας
  • Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης, Δαύλεια
  • Επίσκεψη νυν και πρώην Υπουργών Παιδείας
  • Επίσκεψη Ουαλλών και Ισπανών εκπαιδευτικών
  • Συμμετοχή στην υποβολή προγράμματος Erasmus+

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την καθημερινή προσπάθεια και συνεργασία του προσωπικού του σχολείου, του δήμου αλλά και τη βοήθεια δεκάδων συμπολιτών.”

Για τη βοήθεια και την βοηθειά τους ευχαρίστησε ο κος Ηλίας

  • Τη Δήμαρχο,
  • Αντιδήμαρχο κο Τζουβάρα κ.α.
  • Πρώην Περ, Δ/ντης
  • Τον κο Καρανάσο Πρόεδρο της Τ.Κ. της Χαιρώνειας
  • Τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και τη Καφετέρια Lido
  • Κοινοπραξία ΤΑΞΙ Λιβαδειάς και μεταξύ πολλών άλλων και τον Μιχάλης Γιατζιτζόγλου που  για 4η  συνεχή χρονιά,κατάφερε να προσφέρει συνολικά 23.400 αρτοσκευάσματα
  • Την ομάδα του BLACK DUCK RADIO, που ετοιμάζει και άλλη συναυλία έκπληξη για τα επόμενα Τροφώνια, για την ενίσχυση του σχολείου μας για 3η φορά σε ένα χρόνο. (Τσακνής και Κίτρινα Ποδήλατα στις; 14 Σεπτεμβρίου στα Τροφώνια)
  • Τους παλαίμαχους του Λεβαδειακού
  • Τον Χρήστο Γαλανό για το Εργαστήριο Χειροτεχνίας
ΕΕΕΚ Λιβαδειάς Αίθουσα Χειροτεχνίας Μετά

 

ΕΕΕΚ Λιβαδειάς αίθουσα χειροτεχνίας πριν

 

 

Στην γιορτή ανακοινώθηκε και ένα μεγάλο έργο “Ο χώρος αισθητηριακής ολοκλήρωσης”

“Μεγάλος Στόχος μας που πρέπει να επιτευχθεί και ήδη εν μέρη τον έχουμε ολοκληρώσει από εκδηλώσεις που υλοποιήσαμε.

Ένα  χώρο αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο σχολείο μας.

Είναι ό,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά υπάρχει σήμερα και περιλαμβάνει τα πιο σύγχρονα και ποιοτικά βοηθήματα για την ανάπτυξη των οπτικών, απτικών και ακουστικών ικανοτήτων των παιδιών. Λίγες δομές έχουν ένα τέτοιο σύστημα στην χώρα μας και είναι είτε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα, είτε δημόσια που χρηματοδοτήθηκαν από ιδρύματα όπως ο Νιάρχος, ο Ωνάσης, ο Λάτσης κ.α.

Στο ξεκίνημα της προσπάθειας για τη δημιουργία του πολυαισθητηριακού δωματίου, ήταν καθοριστική η συμβολή του Αν. Κόντου – συναυλία Αγάθωνα και του ΑΚΟΛ.

Χρειάστηκαν 2 χρόνια ώσπου αυτή η πρωτοβουλία, αυτή η καλά φυλαγμένη μαγιά, να ζυμωθεί και να ωριμάσει.

Σήμερα λοιπόν έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε μια πολύ μεγάλη προσφορά προς το σχολείο μας. Μια προσφορά ακόμη μεγαλύτερη από αυτές είναι του  Χρήστου Γαλανού  του Δημήτρη Πίτσου και του  Κώστα Τζιτζώκου, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα, γιατί ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση του.

Για να υλοποιηθεί η προσφορά όμως, χρειαζόμαστε και μια ισχυρή και άμεση δέσμευση, ότι εδώ και τώρα θα τακτοποιηθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα, αδειοδότησης και τοποθέτησης του προαπαιτούμενου οικίσκου. Και ζητάμε από τη Δήμαρχο μια δημόσια δέσμευση ότι αναλαμβάνει να τα διευθετήσει όλα αυτά στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να εργαστούμε όλο το καλοκαίρι ώστε τον Σεπτέμβριο να είμαστε έτοιμοι.”

 

Η κυρία Πούλου παίρνοντας το λόγο δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει της διαδικασίες και θα βοηθήσει όπως και πριν για την ολοκλήρωση και αυτού του στόχου του Ειδικού σχολείου που είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του.

Συγχαρητήρια σε όλους .

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024