O Θανάσης Αλεστάς θα κρατά “ζεστή” τη θέση Πούλου στο ΔΣ Λιβαδειάς (φωτορεπορτάζ)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αντικατάστασης της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, που δοκιμάζει δυνάμεις με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία κατά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο μηνών,  αφού, 1η Σεπτέμβρη 2019 αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας. Μετά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των συμβούλων του συνδυασμού «Δυναμική […]

20 Ιουνίου 2019

του/της Newsroom

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αντικατάστασης της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, που δοκιμάζει δυνάμεις με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία κατά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο μηνών,  αφού, 1η Σεπτέμβρη 2019 αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Μετά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των συμβούλων του συνδυασμού «Δυναμική Συνεργασία –Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Λεβαδέων», με μοναδικό θέμα την εκλογή προσωρινού Δημάρχου Λεβαδέων, καθήκοντα αναλαμβάνει ο Θανάσης Αλεστάς, ο οποίος να σημειωθεί δεν έχει εκλεγεί στο νέο ΔΣ Λιβαδειάς κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του συνδυασμού, βάσει της συλλογιστικής ο νέος δήμαρχος να μην προέρχεται από τους εν ενεργεία αντιδημάρχους για να μην διαταραχθεί η λειτουργία του Δήμου κατά τη μεταβατική περίοδο παράδοσης παραλαβής.

Ακούστε την πρώτη δήλωση του “νέου”Δημάρχου Λεβαδέων Θανάση Αλεστά και τις ευχές της Γιώτας Πούλου

Η διαδικασία λίγο έλειψε να βγει εκτός “γραμμής”, αφού, παρά την προειλημμένη απόφαση υποψηφιοτήτων, κάποιοι ρωτούσαν πόσους σταυρούς έχουν δικαίωμα να βάλουν και ποιοι θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιοι.

Χρειάστηκε η ψύχραιμη παρέμβαση της Γιώτας Πούλου, που δεν είχε δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία, για να θυμίσει την απόφαση και τη συλλογιστική της Εκτελεστικής Επιτροπής για το θέμα.

Όπως διευκρινίστηκε, η αντικατάσταση αφορά και μόνο στα καθήκοντα δημάρχου που θα εκτελεί ο Θανάσης Αλεστάς μέχρι τη λήξη της αυτοδιοικητικής θητείας της νυν Δημοτικής Αρχής, αφού στις 26 Αυγούστου 2019, όταν και θα συνέλθει το σώμα για την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, στη θέση της επικεφαλής της παράταξης της μείζονος Αντιπολίτευσης θα κάθεται και πάλι η Γιώτα Πούλου… εκτός κι αν οι κάλπες της 7ης Ιούλη “επιβάλλουν” νέες εσωπαραταξιακές διαδικασίες.

Μέχρι τότε, ένα είναι σίγουρο… μεταβατικός Δήμαρχος Λεβαδέων αναλαμβάνει από αύριο ο Θανάσης Αλεστάς που εξελέγη κατά τη σημερινή διαδικασία κατά πλειοψηφία. Ενώ, αναφορικά με την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί από φθινοπώρου, η μία λευκή ψήφος που έλαβε η πρόταση της Γιώτας Πούλου να τη διαδεχτεί προσωρινά στο τιμόνι του Δήμου ο μη επανεκλεγείς Θανάσης Αλεστάς… ίσως να “μαρτυρά” πονοκεφάλους.

Επί της διαδικασίας και της προεξοφλημένης, κατά τις πληροφορίες των εκλεγέντων συμβούλων, υποψηφιότητας του μη εκλεγέντα Θανάση Αλεστά δημιουργήθηκαν κάποιες ενστάσεις, λόγος για τον οποίο ζητήθηκε η συνέχιση της συνεδρίασης μετά το πέρας της ψηφοφορίας και απομάκρυνσης των ΜΜΕ από την αίθουσα.

 

Δεδομένου ωστόσο του σύντομου βίου του νέου Δημάρχου Λιβαδειάς και του ασαφούς μετεκλογικού τοπίου, τα χαμόγελα περίσσεψαν όπως και οι ευχές για καλή επιτυχία στην Γιώτα Πούλου κατά την επικείμενη αναμέτρηση.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024