12 Αυγούστου η Δίκη για τον απατεώνα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Μία υπόθεση απάτης που περιείχε και κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.   Αναφερόμαστε στην περίπτωση εξαπάτησης της 84χρονης γιαγιάς από το Κωσταλέξι που ξεγελάστηκε από μαϊμού – υπάλληλο της ΔΕΗ. Ο συγκεκριμένος «ευγενικός κύριος» παρουσιάστηκε στην ηλικιωμένη ως τεχνικός και της ζήτησε να φτιάξει το μετρητή «που κινδύνευε να τα τινάξει […]

31 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Μία υπόθεση απάτης που περιείχε και κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.

 

Αναφερόμαστε στην περίπτωση εξαπάτησης της 84χρονης γιαγιάς από το Κωσταλέξι που ξεγελάστηκε από μαϊμού – υπάλληλο της ΔΕΗ. Ο συγκεκριμένος «ευγενικός κύριος» παρουσιάστηκε στην ηλικιωμένη ως τεχνικός και της ζήτησε να φτιάξει το μετρητή «που κινδύνευε να τα τινάξει όλα στον αέρα».

Μάλιστα εκτός από το «μεροκάματο» που απέσπασε από την 84χρονη για τη δήθεν βλάβη στο μετρητή, της άρπαξε και τα 110.000 ευρώ που  έκρυβε σε χώρο εκτός της οικίας της και αποτελούσαν τις οικονομίες μιας ζωής.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουλίου . Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία είχε στα χέρια της έναν 41χρονο από το Ζεφύρι Αττικής ο οποίος ζούσε  εξαπατώντας ηλικιωμένα θύματα μετά την αποφυλάκισή του με  περιοριστικούς όρους… ένας εξ αυτών είναι να δίνει το παρών κάθε 15 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

 

Αυτό που προκάλεσε το κοινό αίσθημα οργής  ήταν τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την «ποινή» του προαναφερόμενου, ο οποίος ακόμη δεν έχει δικαστεί! Συγκεκριμένα αναφερόταν ποινή 10.000 ευρώ που αντιστοιχεί ουσιαστικά στο 9% των κλοπιμαίων (σύμφωνα και με τους ισχυρισμούς του θύματος) και ότι με αυτό το ποσό «καθάρισε» με τη δικαιοσύνη.

Η «λεπτομέρεια» είναι ότι τα 10.000 ευρώ δεν αντιστοιχούν σε ποινή, αλλά σε εγγύηση που όρισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτησή του.

Το ανωτέρω ποσό αν δεν πληρωθεί εντός 10ημέρου τότε ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ωστόσο, μπροστά του υπάρχει η εκδίκαση του αυτοφώρου το οποίο αναβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα 29 Ιουλίου για τις 12 Αυγούστου 2019 προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία από την Ασφάλεια για τη συμπλήρωση της δικογραφίας.

Φυσικά οι προσδοκίες για παραδειγματική τιμωρία δεν είναι υψηλές. Ακόμη και αν αποδειχθεί η ενοχή του ο 41χρονος δικάζεται για πλημμέλημα σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα. Η κατηγορία είναι κλοπή ιδιαίτερης μεγάλης αξίας που προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και μέχρι τρία έτη και χρηματική ποινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2023